Solna stad

Stadshuset släcks ned en timme under Earth Hour

Dela

Solna stad deltar i Earth Hour genom att släcka ned stadshuset mellan klockan 20.30 – 21.30, lördagen den 23 mars. Samtidigt pågår Solnas klimatvecka som uppmärksammar stadens arbete mot ett klimatneutralt Solna.

Earth Hour är världens största klimatmanifestation som pågår den 23 mars mellan klockan 20.30 - 21.30. Solna medverkar genom att symboliskt släcka ned stadshuset som ett sätt att uppmärksamma klimatfrågan.

- För oss är det självklart att delta i Earth Hour. Det är en viktig symbolfråga om att alla kan göra skillnad och att vi tillsammans kan agera för klimatet. Staden växlar upp sitt klimatarbete under den här mandatperioden, bland annat genom en utbyggnad av kollektivtrafiken, satsningar på solceller och en upprustning av cykelnätet, säger Victoria Johansson, ordförande i miljö- och klimatberedningen i Solna stad.

Klimatveckan som pågår mellan den 18 – 24 mars är fylld av aktiviteter för solnabor, företagare och föreningar i Solna om vad man kan göra för att bidra till ett mer hållbart samhälle.

- Det är första gången staden arrangerar en hel vecka med fokus på klimatet. Det har varit inspirerande och lärorikt för mig att vara med och tillsammans med solnaborna fortsätta resan mot ett klimatneutralt Solna, avslutar Victoria Johansson.   


Solna stad arbetar för ett bättre klimat genom bland annat:

  • En fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken med ny tunnelbana och åtgärder för förbättrad framkomlighet för busstrafiken.
  • Fortsatt utbyggnad av regionala cykelstråk.
  • Fjärrvärmen i Solna är idag till 99 procent fossilfri och staden arbetar för att omvandla den sista procenten.
  • Skapa mer förnybar el genom exempelvis solceller på Ulriksdalsskolan, Ulriksdals ishall och den nya skolan i Järvastaden.
  • Ställa miljö- och klimatkrav när staden gör upphandlingar av varor och tjänster.
  • Uppmuntra till hållbar konsumtion genom gratis utlåning av lek- och sportutrustning och ”lappa och laga” kvällar.
  • Underlätta övergången till förnybara drivmedel genom utbyggnad av laddinfrastruktur för elbilar.


Läs mer om Solnas klimatarbete och vilka aktiviteter som ordnas under klimatveckan här: https://www.solna.se/tillsammans

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye