VisitDenmark

Fredagsrock med internationella stjärnor på Tivoli

Dela

Tivoli presenterar en stjärnspäckad line-up för 2024 års Fredagsrock med internationella superstjärnor som Diana Ross, Chris Isaak och Chaka Khan samt lokala favoriter som Medina och Mads Langer. Säsongen drar igång den 12 april med Coco O. och PRISMA på Plænen. Det blir åtta dubbelkonserter att se fram emot i sommar!

Chris Isaak uppträder på Tivolis Fredagsrock den 16 augusti. Foto: Andrew Hutto
Chris Isaak uppträder på Tivolis Fredagsrock den 16 augusti. Foto: Andrew Hutto

Med över 32 band och artister fördelade på 24 fredagskvällar har publiken något extra att se fram emot varje vecka. Årets program spänner över en mångfald av genrer och perioder, och inkluderar välkända danska namn på frammarsch samt internationella megastjärnor som Diana Ross, Take That, Chris Isaak och Chaka Khan. Publiken kan förvänta sig en musikalisk resa genom tid och rum, från Motown-eran till nutida pophits. Dessutom kommer det att finnas en rad överraskningskonserter med gästsolister som kommer att avslöjas vid senare tillfällen. En av de mest efterlängtade internationella akterna, Diana Ross, kommer att inta Plænen den 9 augusti och leverera en show fylld med sina ikoniska hits. För fans av brittisk pop är den legendariska gruppen Take That bokade för en specialkonsert den 28 juni, med ett urval av sina största hits genom tiderna. Chris Isaak tar sedan publiken med på en resa av känslor och hits, med bland annat den klassiska låten "Wicked Game" på repertoaren. 

Tivolis kulturdirektör, Frederik Wiedemann, kommenterar årets program med följande ord: "Fredagsrock är en musikalisk samlingspunkt för hela huvudstaden, och vi är stolta över att kunna erbjuda ett program som hyllar bredden och djupet i musiken, från etablerade stjärnor till spännande talanger på framväxt." 

Tivoli öppnar den 22 mars, och det är i år den 27:e säsongen med Fredagsrock. 

Här hela listan över artister som kommer att gästa Fredagsrock på Tivoli 2024:

12-apr               Coco O. + PRISMA

19-apr               Jacob Dinesen

26-apr               Page Four + Mekdes

03-maj              Zar Paulo + August Høyen

10-maj              Gobs + Thor Farlov

17-maj              Thomas Dybdahl + Beharie

24-maj              Pil + Barselona

31-maj              KrebsFalch

07-jun               Mads Langer

14-jun               Hans Philip

21-jun               Rasmus Seebach

28-jun               Take That

05-jul                 Carpark North

12-jul                 Chaka Khan

19-jul                 Folkeklubben

26-jul                 Tina Dickow

02-aug               Medina

09-aug               Diana Ross  

16-aug               Chris Isaak

23-aug               Alex Vargas

30-aug               Tim Christensen

06-sep               Ida Laurberg + Danser Med Piger

13-sep               Faustix + Kato

20-sep               Saveus

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tivolis huvudingång. Foto: Tivoli
Tivolis huvudingång. Foto: Tivoli
Ladda ned bild
Fredagsrock på Tivoli med Morten. Foto: Tivoli
Fredagsrock på Tivoli med Morten. Foto: Tivoli
Ladda ned bild

Länkar

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Drottning Margrethe fortsätter sitt konstnärliga arbete12.3.2024 16:43:54 CET | Pressmeddelande

I sommar är det nionde gången som Drottning Margrethe kommer att ha designat scenografin och kostymer till en balettföreställning som sätts upp på en av Tivolis teatrar. Föreställningen bygger på Hans Christian Andersens berättelse ”Dummerjöns” och det är den berömda tonsättaren och dirigenten Philip Faber som komponerat musiken. För koreografin ansvararar den prisbelönta koreografen och solisten vid Kungliga Danska Baletten, Tobias Praetorius. Baletten har premiär den 22 juni 2024 på Tivolis Pantomimteater.

Tryck på knappen och säg ”pyt”!6.3.2024 15:33:15 CET | Pressmeddelande

Med en stor reklamskylt på Medborgarplatsen i Stockholm uppmanar Danmark alla Stockholms hipsters att ”chilla”. Samtidigt rullas en kampanj ut i sociala medier med en video där ”The Danish Zen” presenteras. Danskarnas unika förmåga att säga strunt samma, låta saker passera och deras avslappnade förhållningssätt till livet marknadsförs nu som "The Danish Zen" - och som en bra anledning att semestra i Danmark. Bakom kampanjen står den danska turistorganisationen VisitDenmark.

Aarhus - först i världen med att testa retursystem för kaffekoppar23.1.2024 15:00:51 CET | Pressmeddelande

I Danmarks näst största stad, Aarhus, kommer det framöver att vara slut med att slänga engångs-kaffekoppar i sopkorgar, på gatan eller i parker. Som en del av ett treårigt försök kan man nu välja en återanvändningsbar kopp som kan pantas när man köper varma eller kalla ”to-go-drycker” i Aarhus. Aarhus blir den första platsen i världen med ett gemensamt pantsystem, där man kan panta sin ”to-go-kaffekopp” i speciella pantautomater i centrum.

Så hyllas Danmarks nya kung9.1.2024 00:34:17 CET | Pressmeddelande

På söndag den 14 januari 2024 får Danmark en ny regent. Den folkkära danska drottningen Margrethe II abdikerar efter 52 år som regent och hon lämnar därmed över tronen till sin son, Kronprins Frederik. Den nya titeln blir Kung Frederik X. Som besökare i den danska huvudstaden Köpenhamn kan man vara med för att fira denna historiska händelse. Det danska hovet har publicerat det officiella programmet och staden kommer fira med flagggata och det största fyrverkeriet i Tivolis historia.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye