Svenska Orienteringsförbundet

Eliten på plats vid svenska Stafettligans urpremiär i påsk

Dela

Den svenska orienteringseliten kommer till Klingatorpet i de djupa Göingeskogarna i påsk. Till detta stjärnglänsande startfält kommer det också att bli internationell fägring då ett stort antal utländska löpare och klubbar sluter upp på säsongspremiär för Swedish League och urpremiären för Stafettligan.

Här ser vi löpare under SM i stafett i fjol utanför Sundsvall
Här ser vi löpare under SM i stafett i fjol utanför Sundsvall Tilda Andersson Svensk Orientering

Helgen inleds på långfredagens förmiddag med den första deltävlingen av Swedish Leauge. Det kommer bli en tuff långdistans i skogarna väster om Immelnsjön.

På påskafton fortsätter evenemanget med Swedish Leauge deltävling 2 som blir en klurig medeldistans i samma område.

Helgen avslutas på påskdagen med den första deltävlingen någonsin av Stafettligan där man ska kora den bästa stafettklubben i Sverige både på dam och på herrsidan!

"Vi som arrangörer är mycket nöjda med anmälningsläget och det kommer att bli över 2 000 löpare i skogen varje dag. Vidare är det ett fantastiskt startfält vi har fått hit. Hela herr- och damlandslaget så när som på en eller två löpare och ett stort antal utländska löpare kommer hit så konkurrensen blir stenhård!"

Internationella Orienteringsförbundet kommer även att livesända Stafettligan på sin plattform IOF TV och det kommer även att bli livesändningar från fredagen och lördagens tävlingar.

Första start på fredagen är kl 11 och på lördagen är det kl 10. Stafetten startar kl 09.30 med damerna och kl 11.30 för herrarna. Samlingen är 5 km norr om om Immelns samhälle och alla är välkomna dit för att se på orienteringsunderhållning i världsklass. 

För mer info ring eller maila:
Håkan Axelsson, Tävlingsledare 0723-77 88 01
Henrik Larsson, Tävlingsledare 070-822 17 11

Önskar ni ta del av filmer och bilder från Stafettligan? Hör av er till: 
Tero Marjamäki, kommunikationschef, Svenska Orienteringsförbundet

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Här ser vi löpare under SM i stafett i fjol utanför Sundsvall
Här ser vi löpare under SM i stafett i fjol utanför Sundsvall
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 84 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye