Svenska Orienteringsförbundet

Påminnelse: Inbjudan till upptaktsträff inför orienteringssäsongen 2024 – träffa landslagslöparna

Dela

Detta är en påminnelse till media som hälsas välkomna till upptaktsträff med löpare från landslaget och presskonferens inför säsongen 2024. Träffen äger rum 26 april klockan 13.00 hos Landshypotek Bank, Stockholm.
(Har du redan anmält dig kan du bortse från detta mail).

Tove Alexandersson
Tove Alexandersson Svensk Orientering

Landslagssäsongen 2023 var en lyckad sådan för Sverige där ett flertal VM-guld summerades och topplaceringar i Världscupen. Snart drar säsongen 2024 i gång med tävlingar och målen är högt satta.

Kom och prata med aktiva från landslaget. På plats under pressträffen finns:  

Samt förbundskapten Kalle Dalin och landslagschef Håkan Carlsson. 

Vid träffen berättar förbundskapten Kalle Dalin och landslagschef Håkan Carlsson mer om säsongen som väntar och om de första uttagningarna till världscupen samt mer om landslaget och målsättningarna för säsongen.   

Efter att ha lyssnat på förbundskapten, landslagschef och löparna på scenen finns tillfälle för media att intervjua dessa.

I samband med träffen serveras dryck, frukt och kaffe.   

På kvällen anordnas även sprinttester inför världscupen, i Stockholm, Södermalm, dit media är välkomna att närvara. Tävlingen är mellan 16:00-18:30. Anmäl intresse till: tero.marjamaki@orientering.se 

Var?  
Pressträff: Landshypotek Bank, Regeringsgatan 48, Stockholm.  
Sprinttester: Södermalm, Stockholm. 

När?  
26 april 2024
Pressträff: kl 13-14.30 
Sprinttester: kl 16:00-18:30 

Hur?  
Anmäl intresse att närvara på pressträffen, samt vem eller vilka du vill intervjua, senast den 25 april till tero.marjamaki@orientering.se  

Varmt välkomna!  

Landslagsprogram 2024: 
22/5-3/6 Världscupen i Schweiz och Italien 
9-17/7 VM i Skottland 
13-20/8 EM, Ungern 
24-29/9 Världscupen Kuopio, Finland 

Resultatmål 2024: 
• VM: Bästa nation 
• EM: Bästa nation 
• Världscupen: Pallplaceringar både på herr- och damsidan i den totala världscupen och på enskilda världscupdeltävlingar. 
• JVM: Bästa nation på lagtävlingen Juniorverksamhet och övrig seniorverksamhet handlar om att samla mästerskapserfarenheter till VM, EM och världscup på seniornivå.

Nyckelord

Kontakter

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 84 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye