SWE3

Stipendium till Anders Hermodssons minne

Dela

Nyligen var det två år sedan Anders Hermodsson, en av Sveriges främsta amerikanska fotbollsspelare genom tiderna, gick bort, endast 33 år gammal. Utifrån ett initiativ från Anders Hermodssons familj etableras nu ett stipendium i hans minne.

Anders Hermodsson, quarterback för Carlstad Crusaders, i SM-finalen 2013 på Tele2 Arena mot Örebro Black Knights.
Anders Hermodsson, quarterback för Carlstad Crusaders, i SM-finalen 2013 på Tele2 Arena mot Örebro Black Knights. Foto: Tommy Andersson

Genom Anders Hermodssons stipendium, ett iniativ taget av Anders familj tillsammans med SWE3 - Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey, lever minnet av Anders vidare inom idrotten samtidigt som det ger svenska elitsatsande amerikansk fotbollsspelare en möjlighet att satsa och utvecklas inom sin idrott.

SM-finalen på Stockholm stadion den 7 juli 2018 blev Anders Hermodssons sista match i karriären. Han lade skydden på hyllan som Sveriges bästa quarterback genom tiderna och en av de riktigt stora inom svensk amerikansk fotboll. Under hela sin karriär var en given i det svenska landslaget och han spelade EM för Sverige såväl 2010 som 2014.

– Anders Hermodsson var en fantastisk person och idrottsman som var ett föredöme, både på och utanför planen. Under alla de gånger Anders spelade för Sverige var han en lysande representant för landslaget. Anders Hermodsson personifierade på många sätt det bästa med en idrottare och vi är många som saknar honom, säger Fredrik Haraldson, generalsekreterare för SWE3.

Kontakter

Bilder

Anders Hermodsson, quarterback för Carlstad Crusaders, i SM-finalen 2013 på Tele2 Arena mot Örebro Black Knights.
Anders Hermodsson, quarterback för Carlstad Crusaders, i SM-finalen 2013 på Tele2 Arena mot Örebro Black Knights.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

SWE3 är det svenska förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Tillsammans i ett aktivt förbund skapar vi förutsättningar för individen, föreningen och våra idrotters utveckling. Vi ingår i internationella sammanhang samtidigt som vi är starkt rotade i den svenska idrottsrörelsens värderingar. 

Följ SWE3

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SWE3

Premiär för Superserien 2024 – Sveriges högsta serie i amerikansk fotboll för herrar5.4.2024 11:25:36 CEST | Pressmeddelande

Efter en höst och vinter där intresset för NFL, den amerikanska proffsligan i amerikansk fotboll, varit rekordstort sparkar Superserien, Sveriges högsta serie i amerikansk fotboll för herrar, av nu till helgen. I årets serie deltar åtta lag där de regerande svenska mästarna Stockholm Mean Machines utmanas av AIK, Carlstad Crusaders, Kristianstad Predators, Limhamn Griffins, Tyresö Royal Crowns och Örebro Black Knights liksom av de regerande norska mästarna Oslo Vikings.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye