Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman välkomnar ny kyrkoherde i Södertälje pastorat

Dela

På söndag, den 14 april, välkomnas Matts Sandström som ny kyrkoherde i Södertälje pastorat. Biskop Johan Dalman tar emot den nya kyrkoherden i en högmässa kl. 11.00.

Matts Sandström är ny kyrkoherde i Södertälje pastorat, här framför S:ta Ragnhilds kyrka.
Matts Sandström är ny kyrkoherde i Södertälje pastorat, här framför S:ta Ragnhilds kyrka. Gustav Svärd

Kyrkoherde Matts Sandström predikar. Sångare från pastoratets körer medverkar.

Tid: söndagen den 14 april, kl. 11:00

Plats: S:ta Ragnhilds kyrka

Välkomna att närvara!

Matts Sandström, 59 år, prästvigdes 1991 för Uppsala stift. Närmast kommer han från en tjänst som kyrkoherde i Järna-Vårdinge pastorat. Där arbetade han mycket med att utveckla gudstjänstlivet, något han vill fortsätta med i nya tjänsten.

– Det är centralt att träffas och fira gudstjänst tillsammans. Med Guds tilltal i centrum är det viktigt att trösklarna är låga och att alla känner sig välkomna, säger Matts Sandström som vill tydliggöra kyrkan som en del av samhället.

– För oss som kyrka innebär det att visa att människor behöver Jesus. Vi ska inte fostra duktiga människor, utan hjälpa människor att växa och bli goda medmänniskor. Gud älskar oss för dem vi är! 

Redan vid 16 års ålder visste Matts att det var präst han skulle bli. Men innan studierna i Uppsala hann han med militärtjänstgöring på F16 och studier i språk och kultur i Italien — ett land som ligger Matts varmt om hjärtat.

Sin längsta prästgärning, 24 år, gjorde han i Ovanåkers församling, i bandymeckat Edsbyn, där han blev en av byns många “bandypappor”. Vid sidan av jobbet har Matts ett stort intresse för natur, fåglar, kyrkohistoria, kultur och resor.

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11
magdalena.ohrling@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye