BranäsgruppenBranäsgruppen

Buda på ikoniska objekt signerade av världseliten i alpint – stöd ALS-forskningen

Dela

Den 6 april går Hector ALS Challenge av stapel i Kungsberget. Nu kan du bidra till insamling för forskningen inom ALS och buda hem OS-medaljören Sara Hectors ikoniska föremål.

Vinster signerade av den alpina världseliten auktioneras ut i förmån för ALS-forskningen.
Vinster signerade av den alpina världseliten auktioneras ut i förmån för ALS-forskningen.

Signerade av flera internationella alpina stjärnor

Förra året lyckades Hector ALS Challenge, välgörenhetstävlingen i parallellslalom, samla in en imponerande summa på 300 000 kr. Inspirerad av förra årets framgång hoppas Sara Hector nu på ett liknande resultat med hjälp av bland annat en exklusiv auktion på Tradera.

– Förra årets insamling blev en stor framgång och så klar hoppas vi kunna nå dit även i år. Vi har bland annat samlat det svenska damlandslaget i alpint men även flera internationella stjärnor, bland annat Mikaela Shiffrin och Paula Moltzan, som har signerat flera av de föremål som nu auktioneras ut, berättar Sara Hector.

En slalomhjälm, en nummerväst från storslalom i Åre och ett par skidor med signaturer av bland annat Mikaela Shiffrin, Paula Moltzan och Katharina Huber är några av de föremål som finns med i budgivningen.

Budgivning med start nu

Budgivningen börjar den 25 mars och avslutas på lördagen den 6 april, samma dag som Hector ALS Challenge äger rum. Reglerna är enkla – den som budar högst vinner och bidrar samtidigt till en god sak. Uppmaningen från Hector själv är tydlig.

 – In och buda! Och glöm inte att boka in 6 april i er kalender. Det kommer bli en riktigt folkfest och såklart, en massa skidåkning där du har chansen att möta mig i parallellslalom, avslutar Sara.

En välgörenhetstävling

Initierat av alpinstjärnan Sara Hector, vars mamma drabbats av ALS 2019, är Hector ALS Challenge inte bara en tävling där alla kan delta utan en symbol för hopp och gemenskap där skidglädje står i fokus.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få vara en del av det här evenemanget. Det är tredje året vi är med och arrangerar tävlingen och det växer för varje år. Det är verkligen kul att se att så många väljer att engagera sig och vill bidra, säger Mikael Elford, kommersiell chef, Branäsgruppen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sara Hector initiativtagare till Hector ALS Challenge
Sara Hector initiativtagare till Hector ALS Challenge
Ladda ned bild
Hecot ALS Challenge 2023
Hecot ALS Challenge 2023
Ladda ned bild
Hector ALS Challenge 2023
Hector ALS Challenge 2023
Ladda ned bild

Länkar

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye