Region Norrbotten

Ambulanshelikoptern i Norrbotten får dispens från dygnsvilan

Dela

Arbetstidsnämnden har beslutat att ambulanshelikoptern i Region Norrbotten nu får dispens från dygnsvilan och tillåts schemalägga förlängd arbetstid upp till 24 timmar.

Beslutet innebär att personal vid ambulanshelikoptern i Norrbotten, stationerad i Gällivare, får dispens från dygnsvilan fram till sista januari 2025.

Dispensen gäller för de tio specialistsjuksköterskor som arbetar inom ambulanshelikoptern för Region Norrbotten.

Regionen ansökte om dispensen för att tillgodose medarbetarnas behov av vila. Samt för möjligheten att bemanna helikoptern med den kompetens som behövs och därmed säkerställa beredskapen vid insatser.

Dispensen gäller under en begränsad tid, 1 februari 2024 – 31 januari 2025, och förutsätter att arbetet med omställning till de nya arbetstidsbestämmelserna fortgår.

De nya bestämmelserna handlar om arbetstagarens rätt till minst 11 timmars dygnsvila under en 24-timmarperiod.

Här finns beslutsprotokollet i sin helhet.

Kontakter

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 7 000 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård och tandvård. Vi jobbar med näringslivsfrågor, samhällsplanering och kultur.  På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye