Solna Centrum

Nu öppnar Solna Fritidsbibliotek i Solna Centrum

Dela

Solna Fritidsbibliotek är en vidareutveckling av Solna Sport & Lek i Bergshamra och Skytteholmsparken. När verksamheten nu slår upp portarna i Solna Centrum kommer de kunna erbjuda Solnaborna och alla över 18 år möjligheten att låna sport- och fritidsutrustning, helt gratis.

Alecta Fastigheter

Utbudet av utrustning är stort och varierar efter säsong, bland annat kommer besökarna att kunna välja bland tält, fiskeutrustning, sparkcyklar, racket, skridskor, skidor och spel för utelek. Inledningsvis kommer verksamheten att ha öppen tisdag till söndag, då besökarna är välkomna att låna utrustning i upp till 10 dagar vid uppvisande av godkänd legitimation.

- Vi har märkt av ett stort intresse och uppskattning kring möjligheten att kunna låna olika typer av sport-och fritidsutrustning, därför har vi nu valt att utöka denna möjlighet genom att öppna i Solna Centrum och ha öppet året runt. Vi vill finnas där vår målgrupp lätt kan nå oss och Solna Centrum är en central plats där vi kan vara tillgängliga för många. Vi vill utvecklas ihop med våra besökare och är öppna för att ta del av önskemål kring vad besökarna önskar att låna framgent. Vår plats ska vara en levande yta och på sikt hoppas vi att även kunna erbjuda mer än utlåning som tex inspirationsföreläsningar mm men det får tiden utvisa, berättar Johan Nilsson, Avdelningschef fritid och förening, Solna Stad.

- Vi är väldigt glada över att Solna Fritidsbibliotek vill öppna upp hos oss, det kommer att bidra med ett stort mervärde för våra besökare och Solnaborna. Erbjudandet att kostnadsfritt kunna låna utrustning till olika aktiviteter öppnar upp möjligheter för fler att kunna testa olika fritidsaktiviteter, det ser vi mycket positivt på. Även ur ett hållbarhetsperspektiv går Solna Fritidsbibliotek helt i linje kring tanken med återbruk, då man utöver att man kan låna utrustning även kan lämna in sin sport- och fritidsutrustning som man inte längre har behov av. Förutsatt att det är i helt och funktionellt skick såklart, säger Pernilla Andersson, Centrumchef Solna Centrum på Alecta Fastigheter.

Solna Fritidsbibliotek kommer att öppna den 28:e mars.

Vid frågor till Fritidsbiblioteket

Johan Nilsson

Avdelningschef fritid och förening, Solna Stad

Johan.Nilsson@solna.se

072-583 1865

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Alecta Fastigheter
Ladda ned bild

Solna Centrum ägs och förvaltas sedan den 1 februari 2022 av Alecta Fastigheter. Solna Centrum erbjuder ett stort utbud av butiker och restauranger som löser de flesta av Solnabornas behov i vardagen.

Följ Solna Centrum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna Centrum

Elon Ljud & Bild öppnar i Solna Centrum3.4.2024 11:59:50 CEST | Pressmeddelande

Elon är idag en av Nordens största butikskedjor för hemelektronik och vitvaror med över 400 butiker. Kedjans butikskoncept Elon Ljud & Bild erbjuder ett brett sortiment inom mobiltelefoni och utvalda produkter inom hemelektronik. I mitten av april är öppningen planerad av en ny och fin butik precis innanför en av Solna Centrums större entréer som du når direkt från parkeringsdäcket. Butiken kommer vara cirka 89 kvadratmeter stor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye