Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Ebba Årsjö vinner den totala världscupen - Aaron Lindström trea

Dela

Ebba Årsjö tar hem den totala alpina världscupen efter en mycket spännande avslutning i de italienska alperna. Lagkamraten Aaron Lindström avslutar säsongen starkt som trea i den totala i slalomcupen samt den totala världscupen. 

Aaron Lindström och Ebba Årsjö
Aaron Lindström och Ebba Årsjö

Det blev en rysare in i det sista när den alpina världscupsäsongen skulle avgöras i Sella Nevea, Italien. När arrangören med mycket kort varsel ställde in den sista tävlingen på grund av dåliga snöförhållanden stod det klart att Ebba Årsjö inte bara vann årets sista tävling, utan hela den totala världscupen. Utöver det kammade hon också hem både den totala slalom- och storslalomcupen. Aaron Lindström  fick också han kliva upp på pallen som trea i totalen. Det alpina laget kan nu summera en fantastisk vinter, med framgångar på både dam och herrsidan.

- Jag kan fortfarande inte smälta att jag klarade det. Det har varit upp och ner hela säsongen, man har fått kämpa så hårt och det var en fight ända in i det sista racet. Det känns i hela kroppen och jag är så glad, säger Ebba Årsjö.

Inför den här säsongen hade Ebba Årsjö ett tydligt mål, att ta hem den totala världscupen och säsongen började på bästa sätt med flera raka pallplatser. Aaron Lindström har sedan tidigare levererat i slalom men har under vintern visat att han tagit ytterligare ett kliv både i fartgrenarna och i storslalom.

- Det är otroligt, en tredje plats i den totala slalomcupen och i den totala världscupen. Jag hade som målsättning att ta en tredje plats i den totala slalomcupen och så lyckas jag att steppa upp i både storslalomen och i fartgrenarna, vilket räckte hela vägen. Det är jag otroligt nöjd över. Det känns bra att kunna avsluta den här säsongen på det här sättet och jag ser redan framemot nästa säsong, säger Aaron Lindström.

Truppen som tävlat under säsongen har utgjorts av Ebba Årsjö (Vemdalens IF Alpina), Aaron Lindström (SK Vitesse) och Arvid Skoglund (IF Hudik Alpin). De utgör ett ungt och lovande lag som har framtiden för sig och redan nu visar att de är att räkna med, inte minst inför Paralympics i Milano Cortina 2026.

- Det har varit en otroligt bra säsong där alla har tagit ett stort steg i sin utvecklingskurva. Både Ebba och Aaron har under hela säsongen åkt otroligt stabilt, vilket gör att det står på den totala pallen idag. Det visar både på en fysisk men inte minst en mental styrka att hålla en hög nivå hela säsongen, säger Henrik Bergqvist, förbundskapten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Aaron Lindström och Ebba Årsjö
Aaron Lindström och Ebba Årsjö
Ladda ned bild
Ebba Årsjö
Ebba Årsjö
Ladda ned bild
Aaron Lindström
Aaron Lindström
Ladda ned bild

Parasport Sverige har rollen som både Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté och är ett av 72 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 11 idrotter.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

2 av 3 paralympier funderar på att sluta – lever på existensminimum20.5.2024 13:57:55 CEST | Pressmeddelande

Två av tre svenska paralympier funderar på att avsluta sina idrottskarriärer på grund av att den ekonomiska situationen inte är hållbar. Det visar en färsk undersökning från Sveriges Paralympiska Kommitté som släpps idag, med 100 dagar kvar till Paralympics i Paris. För att få ekonomin att gå ihop arbetar 80 % av de tillfrågade vid sidan av sin idrottskarriär, ofta på heltid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye