Svenska Ishockeyförbundet

U16 Damlandslaget spelar 4-nationsturnering i Ulricehamn, 19–21 april

Dela

Morgan Johansson, förbundskapten för U16 Damlandslaget, har tagit ut truppen som ska möta Finland, Tjeckien och Schweiz i en 4-nationsturnering i Ulricehamn, Sverige, 19–21 april.

– Det ska bli spännande att mäta krafterna med tre riktigt bra lag, men också att få en bra vecka med mycket träningar. Vi har byggt vidare på truppen som var med och vann Ungdoms-OS i Sydkorea, men vi har också sex nya spelare som ska bli spännande att se. Jag och hela ledarstaben ser fram emot en bra vecka tillsammans, med bra förutsättningar i Ulricehamn, säger Morgan Johansson, förbundskapten för U16 Damlandslaget. 

Truppen

MÅLVAKTER

1. Maja Engelin, Frölunda HC
35. Tilde Wyckman, IK Oskarshamn

BACKAR

2. Chloe Berndtsson, Luleå HF
3. Selma Karlsson, Örebro HK
4. Malva Lindgren, Örebro HK
5. Vilda Nordh, FoC Farsta IF
6. Alva Vitalisson, Göta Traneberg IK
7. Ebba Westerlind, Vänersborgs HC
8. Lovisa Petruska, BIK Karlskoga
9. Wilma Tagesson, Örebro HK

FORWARDS

10. Maria Dolatabadi, IK Oskarshamn
11. Disa Carlsson, SHK HC
12. Tilde Grillfors, Leksands IF
13. Ida Melin, Mora IK
14. Nellie Norén, Färjestad BK
15. Nova Segerljung Svanefjord, IF Björklöven
16. Tillie Ytfeldt, Leksands IF
17. Maja Åkerlund, Timrå IK
18. Matilda Österman, Nyköping SK
19. Miranda Lindström, AIK
20. Nova Åberg, AIK
21. Inez Nygren, Clemensnäs HC

Spelschema

Fredag 19 april
19.00 Sverige-Schweiz, Lassalyckans Ishall

Lördag 20 april
17.00 Sverige-Finland, Lassalyckans Ishall

Söndag 21 april
14.00 Sverige-Tjeckien, Lassalyckans Ishall

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle. Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet. Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Licensnämnden ges möjlighet att bevilja ett andra dispensår12.4.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Svenska Ishockeyförbundet meddelar idag att en översyn av licensregelverket för samtliga ligor ska genomföras inför säsongen 2025/2026. Med anledning av det har Förbundsstyrelsen beslutat att möjliggöra för licensnämnden att besluta om ett andra dispensår avseende klubbars ekonomi. Enligt licensnämndens regler kan en förening beviljas ett dispensår under en femårsperiod. I och med styrelsens beslut kan nu ett andra dispensår beviljas under en femårsperiod. Beslutet har föregåtts av dialog med de fyra ligaorganisationerna SDHL, SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan, som samtliga står bakom beslutet. – Med tanke på det utmanande omvärldsläget de senaste åren, med bland annat en pandemi och stark inflation i ekonomin, har ett behov av översyn av licensreglerna och kravet på eget kapital uppkommit. Ett dispensår innebär inte friår, utan det finns dispensregler som bland annat innebär att man ska kunna uppvisa en rimlig plan för att komma tillrätta med eventuella ekonomiska trångmål, säger

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye