EFN Ekonomikanalen

Magnus Alselind och Christer El-Mochantaf ansluter till EFN Ekonomikanalen

Dela

EFN Ekonomikanalen får förstärkning i form av två nya medieprofiler. GT:s tidigare chefredaktör Christer El-Mochantaf blir redaktör för EFN:s redaktion i Västsverige och Expressens tidigare redaktionschef Magnus Alselind blir senior redaktör och rådgivare.

Magnus Alselind stärker EFN med mångårig medieerfarenhet.
Magnus Alselind stärker EFN med mångårig medieerfarenhet. Foto: Olle Sporrong

Magnus Alselind ansluter till EFN Ekonomikanalen som senior redaktör och rådgivare.

– Det är en fantastisk möjlighet att få vara med och göra journalistik i den här mycket spännande satsningen. Jag hoppas kunna bidra med kunskap från fyra årtionden på Expressen och många erfarenheter från konkurrensen med Aftonbladet – samt lära mig av EFN:s prisbelönta redaktion som ju flera år i rad tog hem förstaplatsen när börs- och finansbranschen utsåg Sveriges bästa ekonomikanal, säger Magnus Alselind.

Under 17 år som redaktionschef tog Expressen stora marknadsandelar först i print och sedan digitalt. En rad satsningar har prisats såväl i Sverige som internationellt. Magnus Alselind har också ansvarat för Expressens arbete i riskzoner samt varit mångårig ledamot i Pressens Opinionsnämnd och kolumnist i mediefrågor. På EFN kommer Magnus Alselind, 49, att vara senior redaktör och rådgivare.

– Magnus kommer att vara en stor tillgång dels vad gäller att det innehåll vi gör redan i dag ska komma ännu fler till del via vår sajt och alla våra kanaler, dels bli en viktig faktor i kommande satsningar, säger Leo Lagercrantz, ansvarig utgivare för EFN Ekonomikanalen.

Christer El-Mochantaf är Göteborgsbaserad och värvas från rollen som krim- och samhällsreporter på Expressen. Han har varit chefredaktör på GT och redaktionschef på Kvällsposten, samt belönats med journalistpriset Gyllene Haldan. Under hans tid som chefredaktör på GT nominerades tidningen till "Årets redaktion" för sitt arbete med granskande journalistik. Han har också suttit i juryn för Stora Journalistpriset som ordförande i utskottet för "Årets berättare". 

– EFN:s satsning är beundransvärd, fylld av kvalitet och helt rätt i tiden. Jag är stolt över att få vara en del av detta och har höga ambitioner för vårt innehåll, säger Christer El-Mochantaf.

Fakta/Magnus Alselind 
Reporter Gefle Dagblad 1990-1994 
Reporter Nya Norrland 1995
Reporter Vestmanlands Läns Tidning 1995-1997
Reporter Expressen 1997-2000
Korrespondent, New York, för Expressen 2001
Korrespondent, London, för Expressen 2001-2003
Sportchef Expressen 2003-2006
Redaktionschef Expressen 2007-2023

Fakta/Christer El-Mochantaf
Lilla Augustpriset, Kalla Hjärtans Dag 2010
Den Gyllene Haldan (Det lite större journalistpriset) 2015
Röda Korsets Journalistpris (nominerad) 2024
Nyhetschef Expressen 2015-2016
Redaktionschef Kvällsposten 2016-2019
Chefredaktör Göteborgs-Tidningen (GT) 2019-2022
Krim- och Samhällsreporter Expressen 2023-2024

Fakta/EFN Ekonomikanalen
EFN Ekonomikanalens mål är att höja kunskapen om ekonomi i samhället. EFN drivs av en oberoende redaktion. Alla inslag och program är reklamfria och vi tar inte betalt av våra tittare. EFN Ekonomikanalen AB är ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB.

Kontakter

Bilder

Christer El-Mochantaf leder EFN:s redaktion i Västsverige.
Christer El-Mochantaf leder EFN:s redaktion i Västsverige.
Ladda ned bild
Magnus Alselind stärker EFN med mångårig medieerfarenhet.
Magnus Alselind stärker EFN med mångårig medieerfarenhet.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, alla våra inslag och program är reklamfria och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal fem år i rad, senast 2021. EFN Ekonomikanalen drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Vi finns på EFN.se och i sociala medier.

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye