EFN Ekonomikanalen

EFN Ekonomikanalen sänder EU-valvaka hela kvällen – och natten.

Dela

9 juni avgörs EU-valet. EFN Ekonomikanalen sänder live från 20.00 till 03.00 med fokus på ekonomin. I studion finns Jonas Malmborg, Gabriel Mellqvist och Samantha Coard tillsammans med en rad experter, politiker och analytiker. 

Programledarna Jonas Malmborg, Gabriel Mellqvist och Samantha Coard står mot en svart bakgrund med gula EU-stjärnor kring sig. På en grafisk skylt står det EFN:s EU-valvaka.
Jonas Malmborg, Gabriel Mellqvist och Samantha Coard är programledare för EFN:s EU-valvaka. Foto: Veronica Kindblad Bild för fri publicering

Från 20.00 till 03.00 får du veta allt om hur det går i Europas viktigaste val och analyserna av vad resultaten betyder.

Samantha Coard, Jonas Malmborg och Gabriel Mellqvist leder sändningen. EFN:s studio kommer att fyllas av en lång rad gäster under kvällen och natten, samt bevakning från partiernas valvakor och på plats i Bryssel. Arvid Åhlund kommenterar utvecklingen. Även den politiska journalisten Cecilia Garme medverkar under kvällen.

Kända experter, politiker och debattörer kommer och går under sändningen för att ge sina unika perspektiv på valresultatet. 

– Vi kommer att ge analyserna av resultatet som Europa vaknar upp till. Därför fortsätter vi att sända in i natten för att förklara resultaten och förstå vad som händer nu. Det blir vinnare, förlorare och framför allt analyser, säger Anna Hellers, redaktör för EU-valvakan.

EFN har under valrörelsen arrangerat dueller mellan toppkandidater och en stor slutdebatt med alla partierna.

– Det har aldrig stått så mycket på spel samtidigt med ett EU-val. Vi kommer att sträva efter att förklara vad resultaten betyder ur ett ekonomiskt perspektiv, men också ur alla stora drag, säger Magnus Alselind, producent.

Valvakan sänds live från kl. 20.00 på EFN.se och EFN:s Youtubekanal. 

Kontakter

Bilder

Programledarna Jonas Malmborg, Gabriel Mellqvist och Samantha Coard står mot en svart bakgrund med gula EU-stjärnor kring sig. På en grafisk skylt står det EFN:s EU-valvaka.
Jonas Malmborg, Gabriel Mellqvist och Samantha Coard är programledare för EFN:s EU-valvaka.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, alla våra inslag och program är reklamfria och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal fem år i rad, senast 2021. EFN Ekonomikanalen drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Vi finns på EFN.se och i sociala medier.

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye