Lidl Sverige

Lidls basturökta skinka från Matriket får en guldplacering i nytt test

Dela

När Aftonbladets smakpatrull satte 14 olika rökta smörgåsskinkor på prov, kammade Matrikets basturökta skinka hem förstaplatsen med fem av fem plus. I samma test belönades även Matrikets svensk flatrökt skinka med tre plus. 

Smörgåsskinka är ett minst sagt älskat pålägg bland svenskarna. I ett nytt test av Aftonbladets smakpatrull testades påläggen från de största matvarukedjorna. Bland de 14 rökta smörgåsskinkorna i testet stod Matrikets basturökta skinka som den solklara vinnaren med omdömen som lyfte dess saftiga rökighet och lockande melerade utseende. Matrikets skinka var inte bara testets mest uppskattade, utan även testets billigaste med ett kilopris på endast 62 kronor.

- Vi är mycket stolta över att Matrikets basturökta skinka har fått högsta betyg i testet. Det är extra glädjande att den också har utsetts till den mest prisvärda produkten, vilket än en gång visar att hög kvalitet inte alltid behöver vara dyrt. Att vi inom ytterligare en kategori kan leverera prisvärda och högkvalitativa alternativ som går hem hos svenska konsumenter är värt att fira, säger Robert Stekovic, Inköps- och marknadsdirektör på Lidl Sverige. 

Påläggen köptes in från de största matvarukedjorna och serverades försedda med numrerade tallrikar. Smakpatrullen var omedvetna om varumärkena de testade, och hade i uppdrag att bedöma smak, doft och utseende.

Matriket - Basturökt skinka (fem av fem poäng)

”Testets billigaste skinka.”

”En rökig skinka med lagom sälta.”

”Tillsammans med en fin saftighet blir det utan tvekan testets vinnare.”

”Matrikets basturökta skinka från Lidl som med sin saftiga rökighet och melerade utseende gick raka vägen upp till guldplatsen.”

Kontakter

Om oss

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye