Got Event

Björn & Bennys unika låtskatt hyllas på Scandinavium

Dela

I höst kommer Björn och Bennys oändliga låtskatt att hyllas med en storslagen arenaturné som startar på Scandinavium den 25 oktober. I hyllningskonserten Let the Music Speak deltar Petra Marklund, Linnea Henriksson, Peter Jöback och Tomas Andersson Wij tillsammans med en stor orkester. Biljetterna släpps den 5 april klockan 10.

The best of Björn & Benny. Let the music speak.
Linnea Henriksson, Peter Jöback, Tomas Andersson Wij och Petra Marklund kommer att hylla Björn och Bennys låtskatt.

– Scandinaviums kalender fortsätter att fyllas på med ett rikt utbud av varierande evenemang. Nu välkomnar vi gräddan av svenska stjärnor i en hyllning till Björn & Bennys låtskatt, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

Så här skriver United Stage

Björn och Bennys unika låtskatt hyllas i storslagen arenaturné

Björn Ulvaeus och Benny Anderssons oändliga låtskatt kommer under hösten
att hyllas i en storslagen arenaturné med stor orkester och några av Sveriges mest älskade artister. I konsertkvällen Let the Music Speak kommer Petra Marklund, Linnea Henriksson, Peter Jöback och Tomas Andersson Wij att väcka såväl gamla som nya känslor till liv med avstamp i en av tidernas mest berömda låtskatter. Turnén startar i Göteborg 25 oktober 2024 och besöker tio städer.

För 50 år sedan slog Björn och Bennys musik igenom när ABBA vann Eurovision Song Contest med låten Waterloo. Genom åren har Björn och Benny skrivit och producerat musik i otaliga sammanhang, däribland musikalklassikerna Chess och Kristina från Duvemåla. I höst riktas strålkastarljuset på låtskrivarduon som med sin historiska musik satt Sverige på musikkartan.

- Björn och Benny är Sveriges Lennon och McCartney. Deras låtkatalog är helt unik och som låtskrivare är det med stor ödmjukhet jag tar mig an deras klassiker. Ska bli extra kul att få göra det här med en stor orkester, körsångare och självklart mina artistkollegor, säger Tomas Andersson Wij.

Konsertkvällen kommer att fylla arenor från norr till söder där Petra Marklund, Linnea Henriksson, Peter Jöback och Tomas Andersson Wij bjuder på en storslagen konsertupplevelse med Björn och Bennys musik i centrum. På scen får de sällskap av en stor orkester. Artisterna framför verken i originalutförande varvat med nya kreativa tolkningar.

- Jag ser verkligen fram emot det här och jag älskar tanken på att få presentera låtskatten i en riktigt lyxig konsert. Att våga skala bort showtänket som så ofta adderas när musiken vuxit sig såhär stor och låta publiken både känna igen sig och bli överraskade av vad som händer när våra fyra röster adderas, säger Linnea Henriksson.

Arenaturnén Let the Music Speak omfattar tio städer från Luleå i norr till Malmö i söder och produceras av United Stage. Biljetterna släpps den 5 april kl. 10:00 via www.unitedtickets.se

Presskontakter:

Elin Olsson, Bindefeld Kommunikation
elin@bindefeldkommunikation.se
070 – 769 92 28
Filip Jarl, Bindefeld Kommunikation
filip@bindefeldkommunikation.se
070 – 736 08 00

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Got Event är Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag och driver några av Sveriges mest älskade arenor: Bravida Arena, Frölundaborg, Gamla Ullevi, Scandinavium, Valhallarinken, Ullevi, Valhallabadet, Valhalla IP och Valhalla Sporthallar. Starka varumärken som alla bidrar till att Göteborg upplevs som en attraktiv och spännande stad att bo i, att arbeta i och att besöka.

Vi arrangerar också - tillsammans med Svenska Ridsportförbundet - Gothenburg Horse Show som är en av världens främsta inomhustävlingar för ridsport.

Vi bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete och allt vi gör genomsyras av hållbar utveckling. Vi är Miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas sedan 2004.

Varje år besöker cirka 2 miljoner människor ungefär 400 idrotts- och underhållningsevenemang på någon av våra arenor. Dessutom välkomnar vi årligen nästan en halv miljon badbesökare till Valhallabadet.

Bolaget omsätter cirka ungefär 200 miljoner kronor och vi är cirka 130 medarbetare som ger allt för att skapa bra förutsättningar för att genomföra evenemang i världsklass. Vi brukar säga att vi bidrar till att skapa magiska ögonblick!

Följ Got Event

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Got Event

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye