Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Ny enhet ökar kraften i kommunens brottsförebyggande arbete

Dela

Vid halvårsskiftet införs en ny enhet inom socialkontoret som innebär en rejäl resursförstärkning i arbetet för att förhindra att individer hamnar i kriminalitet eller återfaller i brott. Enheten är ett resultat av politiska prioriteringar inom Norrköpings kommun samt en del av kommunens utökade ansvar för det brottsförebyggande arbetet. 

Media välkomnas till pressträff där den nya satsningen presenteras.

Datum: torsdag den 4 april
Tid:  Klockan 11:30
Plats: Nocken, Grundläggaregatan 151

Medverkande: Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande, Anna Selander, kommundirektör, Monica Holtstad (L), ordförande socialnämnden och Susanna Karlqvist, socialdirektör.

Kontakt:
Susanna Karlqvist
Titel: socialdirektör
Telefon: 011-15 23 79

Monica Holtstad (L)
Ttiel: ordförande socialnämnden
Telefon: 0707-75 31 34

__________________________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förändringar för en budget i balans 202411.4.2024 16:32:33 CEST | Pressmeddelande

Till följd av budgetläget är tre förändringar aktuella inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområden. Bidragsnivån för publika föreningsbidrag ändras från två till en miljon kronor. Det finns ett förslag kopplat till medlemsbidragen, där ersättningsnivån per utövare föreslås bli något lägre i syfte att pengarna ska räcka till fler föreningar. Det finns också förslag på nya avgifter på kulturskolan läsåret 2024/2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye