Stiftelsen Skansen

Pirr, parning och party när Skansen bjuder in till Kulturnatt 2024

Dela

Skansen bjuder in till en kväll av kärlek, oväntade upplevelser och fest under Kulturnatt Stockholm den 20 april. Djupdyk i djurrikets parningsritualer och historiens kontaktannonser, gå på singel-vandring och dansa loss till countryklubben Sthlm Honky Tonk. Fri entré hela kvällen.

Pirr, parning och party när Skansen bjuder in till Kulturnatt 2024. Historisk bild från Galejans dansbana.
Pirr, parning och party när Skansen bjuder in till Kulturnatt 2024. Skansen

Lördag den 20 april bjuder Skansen in till Kulturnatt Stockholm. Under temat "Pirr, parning och party – en kärlekskväll" kommer Skansens gäster att få uppleva en unik helkväll med aktiviteter som utforskar kärlekens många nyanser och uttryck.  

Skansen håller öppet kl 18.00-24.00 och har fri entré hela kvällen. 

Höjdpunkter ur kvällens program 

  • Djurrikets strategier för partnerskap 

Utforska djurrikets biologi och kärleksspråk och träffa andra djurintresserade singlar under ett besök hos de kvällsvakna djuren. 

  • Kontaktannonser genom tiderna 

Historikern fil. dr. Josefin Englund guidar genom historiens kontaktannonser och könsideal. 

  • Dansgolv och kurs i two-step med Sthlm Honky Tonk 

Countryklubben Sthlm Hoky Tonk intar dansbanan med kurser i two-step. Från klockan 21.00 dansar vi in i natten till country- och western swing med bandet As Good As Brothers, gästat av Mira Svanered, Hälsinglands egna Patsy Cline. 

  • Kärlek genom historien 

Hur hittade man en partner förr i tiden? Hur dejtade och uppvaktade man någon man var förtjust i? Upptäck historien och dess berättelser om kärlek och relationer. 

  • Vem fick älska vem? 

Djupdyk i hur lagar har styrt och påverkat synen på kärlek och partnerskap genom historien. 

  • Kärlek under ytan 

Utforska Östersjöns kärleksliv! Hör om torskens knorrande dans, havstulpanens lustiga lösning och mycket mer på Baltic Sea Science Center. 

  • Dejtingexperten ger svar (om djurriket) 

Ställ dina frågor om djurens olika strategier för partnerval, attraktion, uppvaktning eller annat som du vill ha svar på till vår biologiska dejtingexpert. 

Se hela programmet på www.skansen.se/kulturnatt-2024 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Pirr, parning och party när Skansen bjuder in till Kulturnatt 2024. Historisk bild från Galejans dansbana.
Pirr, parning och party när Skansen bjuder in till Kulturnatt 2024.
Ladda ned bild

Länkar

Om Skansen

Mitt på den gröna ön Djurgården i Stockholm finns Skansen. En plats som levandegör upplevelser av natur och kultur – nu, då och i framtiden. Stiftelsen Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius, och varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till oss.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Två helger av historisk inspiration och samtida kunskap under Skansens Trädgårdsdagar2.5.2024 14:59:23 CEST | Pressmeddelande

För tredje året i rad bjuder Skansen in till Trädgårdsdagarna, en härlig upplevelse för trädgårdsentusiaster i alla åldrar – från möten med trädgårdsmästare och blomsterutställning i anrika Skogaholms herrgård till kurser, trädgårdsmarknad och naturpyssel. Den 18–19 maj och den 25–26 maj fylls Stockholms mest historietäta park med inspiration och kunskap inför den stundande trädgårdssäsongen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye