Jönköpings kommun

Räddningstjänsten på väg med bandvagnar till E4

Dela

Snöovädret ställer till stora problem i trafiken i Jönköpings kommun under tisdagskvällen. Det är långa köer längs E4 mellan Gränna och Huskvarna och även köer norr om Gränna. Räddningstjänsten är på väg med flera enheter, bland annat bandvagnar och fyrhjulingar för att undsätta personer som sitter fast.

- Det är ett besvärligt läge och vi uppmanar alla som inte måste ge sig ut i trafiken att stanna hemma, säger Göran Melin, biträdande räddningschef i Jönköpings kommun.

Avsikten med insatsen är att få loss proppen med bilar men också säkerställa vätska, värme och eventuella sjukvårdsbehov till dem som sitter fast.

- Vi vill att de som har behov signalerar till räddninstjänsten när vi rör oss i kön med fyrhjulingar. De som behöver akut hjälp ska kontakta 112, säger Göran Melin.  

Räddningstjänsten kommer även att assistera hemtjänstpersonal under kvällen och natten.

Nyckelord

Kontakter

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye