Jönköpings kommun

Räddningsarbete på E4 går framåt

Dela

Snöovädret har orsakat långa köer på E4 och många sitter fast sedan flera timmar mellan Huskvarna och norrut mot Gränna. Vid halv två-tiden på natten kom besked att bärgningsarbetet går framåt och att delar av kön börjat röra på sig.

- Trafikverket jobbar hårt för att lösa trafikproppen tillsammans med räddningstjänsten, polis och bärgare. Det finns en risk att arbetet tar hela natten, men vi ser nu att vissa fordon börjar komma loss, säger Göran Melin, biträdande räddningschef på räddningstjänsten i Jönköpings kommun.

Räddningstjänsten assisterar med flera enheter, bland annat bandvagnar och fyrhjulingar för att undsätta personer som sitter fast. Trafikverket har flera plogbilar som just nu arbetar för högt tryck och ambulanssjukvården finns tillgänglig på plats.

- Det är ett besvärligt läge och vi uppmanar alla som inte måste ge sig ut i trafiken att stanna hemma, säger Göran Melin.

Avsikten med insatsen är att få loss proppen med bilar men också säkerställa vätska, värme och eventuella sjukvårdsbehov till dem som sitter fast.

- Vi vill att de som har behov signalerar till räddninstjänsten när vi rör oss i kön med fyrhjulingar. De som behöver akut hjälp ska kontakta 112, säger Göran Melin.

Räddningstjänsten kommer även att assistera hemtjänstpersonal under kvällen och natten.

Nyckelord

Kontakter

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye