Hyresgästföreningen Region Västra Sverige

Hyresnivån klar för hyresgäster hos Gårdstensbostäder och Bostadsbolaget

Dela

Hyresgästföreningen, Bostadsbolaget och Gårdstensbolaget är överens om en treårig hyresöverenskommelse för de runt 28 000 hushåll som bor hos de två kommunala bolagen i Göteborg.

Sofi Bringsoniou, förhandlingschef Hyresgästföreningen region Västra Sverige
Sofi Bringsoniou, förhandlingschef Hyresgästföreningen region Västra Sverige Emelie Asplund

Vid förhandlingsstarten krävde bolagen en hyreshöjning på 6,95 procent från 1 januari 2024. När Hyresgästföreningen inte gick med på den rekordhöga höjningen valde bolagen att stranda förhandlingarna och gå till Hyresmarknadskommittén (HMK) som är en partsammansatt tvistelösning.

Trots det kunde Hyresgästföreningen och bolagen enas om en lokal treårig överenskommelse på i genomsnitt 4,5 procent från 1 april 2024, 4,0 procent från 1 januari 2025 och 3,5 procent från 1 januari 2026.

– Många hyresgäster har det ekonomiskt kämpigt och det här är hyreshöjningar som är högre än på länge, det är vi självklart inte nöjda med. Vi har gjort allt vad vi kan för att hålla nere hyreshöjningarna så mycket vi kunnat och det är bra att höjningarna blev betydligt lägre än det som bolagen krävde från början, säger Sofi Bringsoniou, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region Västra Sverige.

Kontakter

Presstjänst Västra SverigeHyresgästföreningen Västra Sverige

Västra Sverige omfattar kommunerna Göteborg, Varberg, Kungsbacka, Mölndal, Partille, Lerum, Kungälv, Stenungsund, Härryda, Ale, Tjörn, Orust och Öckerö. Vår presstjänst är bemannad under kontorstid.

Tel:010-459 24 00kommunikation.vast@hyresgastforeningen.se

Om oss


Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Västra Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Västra Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye