Lars-Åke Wilhelmsson gäst i Mikaelikyrkan 13 april

Dela

Lördag 13 april är Lars-Åke Wilhelmsson nästa gäst i mötesserien Mikaeli möter. Det blir en kväll där just Lars-Åke får ta plats, istället för Babsan, den karaktär han annars kanske är mest känd som. 

– Det blir roligt att få prata som Lars-Åke och att inte Babsan kommer ta allt syre, säger han själv.

Porträtt av Lars-Åke Wilhelmsson
Lars-Åke Wilhelmsson är nästa gäst i mötesserien Mikaeli möter 13 april Foto: Albin Bogren

Babsan, ja, det är Lars-Åke Wilhelmssons dragshowkaraktär, en glad och frispråkig kvinna som ser glitter och glamour som sitt främsta vapen mot vardagens tristess. Som Babsan är Lars-Åke välkänd från diverse tv-program och scenföreställningar. Men Lars-Åke har även en framgångsrik karriär som modedesigner i bagaget. Han har vunnit Guldmasken flera gånger för sina kostymer till olika musikaler.

Samtal och favoritmusik

I Mikaelikyrkan kommer Lars-Åke Wilhelmsson att samtala med prästen Maria Agstam Häggkvist. Han har även fått välja ut den musik som kommer att framföras live av kören Epos och musiker i kyrkan.

– Det var svårt att hitta musik som skulle kunna passa i kyrkans miljö och akustik, säger Lars-Åke Wilhelmsson. Mina låtar brukar ju mest dåna på gay-discon, men jag hittade fina låtar som jag gillar!

Många strängar på sin lyra

Maria Agstam Häggkvist tror på ett spännande samtal och håller med om att det känns fint att få fokusera på Lars-Åke den här gången – även om Babsan säkert kommer att komma på tal. 

– När jag förberett samtalet har jag upptäckt att Lars-Åke har många strängar på sin lyra, säger Maria Agstam Häggkvist, så samtalet har breddats i mig allt eftersom.

Fri entré

Samtalet i Mikaelikyrkan börjar klockan 18, Café Mika har öppet från klockan 16. Fri entré, men frivillig kollekt till Västerås stadsmission.

Nyckelord

Kontakter

Maria Agstam Häggkvist, präst
maria.agstam-haggkvist@svenskakyrkan.se
021-40 45 12

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel.Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser. https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Annika Strandhäll, Farbror Grön och Ewa Fröling till Svenska kyrkan Västerås4.9.2023 14:02:00 CEST | Pressmeddelande

Nu drar höstterminen igång i kyrkorna runt om i Västerås. Bland mycket annat som händer blir det flera samtalskvällar med intressanta gäster. Bara under september kommer riksdagsledamoten Annika Strandhäll, skådespelaren Ewa Fröling, odlaren och bloggaren Johannes Wätterbäck (Farbror Grön) samt föreläsaren Frida Walter. Dessutom blir det Giddefredag med sinnesrogudstjänst tillsammans med musikpedagogen Per-Håkan Sandberg. Till alla kvällar är det fri entré.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye