BranäsgruppenBranäsgruppen

Hector ALS Challenge samlar in över 250 000 kronor till ALS-forskningen

Dela

”Fight ALS with joy” – detta var ledorden som tydligt genomsyrade folkfesten under helgens Hector ALS Challenge i Kungsberget. Hundratals skidåkare samlades för att delta i välgörenhetstävlingen som initierades av Sara Hector.

Under lördagen den 6 april genomfördes årets upplaga av Hector ALS Challenge i Kungsberget, där den svenska alpinstjärnan Sara Hector återigen visade sitt engagemang för att bekämpa ALS. Tävlingen, som genomfördes för fjärde gången, lockade flera hundra skidåkare till Kungsberget och resulterade i en donation på imponerande 256 392 kronor till ALS-forskningen.

– Det är fantastiskt att se det enorma engagemanget från så många människor för att stödja ALS-forskningen. Sara Hector har verkligen skapat något speciellt med Hector ALS Challenge, och vi är stolta över att kunna bidra till detta viktiga arbete, säger Patrik Buhrkall-Nilsson, Affärsområdeschef Branäsgruppen och representant från Kungsberget.

En folkfest till förmån för ALS-forskningen

Hector ALS Challenge blev inte bara en rolig tävling där alla får vara med, utan en sann folkfest där skidåkning och välgörenhet gick hand i hand. Med deltagare i olika åldrar blev det en dag fylld av skidglädje och gemenskap där stora som små utmanade varandra, och vissa till och med världsmästaren hon själv. På en skida, baklänges eller full fart - Sara Hector visade sitt otroliga engagemang genom att själv ställa upp och utmana så många hon hann med.

På Hector ALS Challenge prispall stod slutligen Sixten Petrelius högst upp tillsammans med Lars Ederström och Stefan Bessman. På pallen fanns även Thore Öhlund, 9 år, som fick ta emot ett "kämparpris" då han kämpar att komma tillbaka efter en stroke som han fick för enbart sju veckor sedan. Han gjorde sina första åk efter stroken och körde öppningsåket mot Sara Hector. 

Under helgen pågick även ungdomstävlingen Hector Cup där skidklubbar från hela landet deltog för att göra upp om prispallen. Under fredagen arrangerades storslalom med 145 deltagare från 22 olika skidklubbar. På lördagen var det dags för kval i parallellslalom med 121 medverkade som sedan avgjordes på söndagen.

Om Hector ALS Challenge:

Hector ALS Challenge är ett evenemang som syftar på att samla in en betydande summa pengar till ALS forskningen. Det är en folkfest där alla kan delta, oavsett tidigare erfarenheter av att stå på skidor. Startavgiften på 100 kronor går oavkortat till Ulla-Carin Lindquist stiftelse för ALS-forskning. Totalt har arrangemanget samlat in över 750 000 kr sedan första tävlingen 2019.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Öppningsåket av Thore Öhlund & Sara Hector.
Öppningsåket av Thore Öhlund & Sara Hector.
Ladda ned bild
Björnbusen möter maskoten BAUI.
Björnbusen möter maskoten BAUI.
Ladda ned bild
Sara Hector blir utmanad av en deltagare, där Sara åker banan baklänges.
Sara Hector blir utmanad av en deltagare, där Sara åker banan baklänges.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Highfive efter målgång.
Highfive efter målgång.
Ladda ned bild

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye