Jönköpings kommun

HR-direktören om Kommunals varsel

Dela

Jönköpings kommun har under dagen mottagit ett varsel om stridsåtgärder från fackförbundet Kommunal. Varslet berör viss personal inom flera verksamheter.

- Vi samlar oss nu internt och påbörjar arbetet med att analysera hur det här skulle kunna påverka våra verksamheter och den kommunala servicen, säger Charlotte Karlsson, HR-direktör i Jönköpings kommun.

Varslet påverkar medarbetare i kommuner och regioner över hela landet. Om parterna, SKR/Sobona och Kommunal, inte kommer överens före 18 april klockan 07.00 hotar Kommunal med strejk och blockad.

- För oss som arbetsgivare är det nu viktigt att ha en god dialog med SKR om vägen framåt. Vi håller oss uppdaterade om vad som händer och ser över hur vi hanterar det här internt, säger Charlotte Karlsson.

Nyckelord

Kontakter

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye