Svenska Ishockeyförbundet

Christer Plars ny generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet

Dela

Sedan januari i år har Christer Plars axlat rollen som tillförordnad generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet. Nu står det klart att Christer Plars permanent kliver in i uppdraget som generalsekreterare.

Svenska Ishockeyförbundet/Gustaf Douhán

– Det här ska bli roligt, och jag känner mig även mycket hedrad och tacksam över att ha fått den här möjligheten och utmaningen. Även om jag redan varit i förbundet sedan 2018 och fått prova på generalsekreterarrollen, så är jag taggad att komma i gång på riktigt. Vi har ett starkt team på förbundet sedan tidigare, ett stöd som varit mycket viktigt under de här månaderna och kommer att vara det även framåt, säger Christer Plars, generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet.

Christer Plars har en bred erfarenhet av svensk ishockey i olika roller som spelare, ungdomstränare och förtroendevald, och som kommersiell chef på Svenska Ishockeyförbundet sedan 2018 och före det som klubbdirektör i Leksands IF. Christer Plars har också en bred erfarenhet i ledande positioner inom näringsliv och media.

– Christer Plars har de erfarenheter och den kompetens från både ishockeyn och från uppdrag utanför idrotten som behövs för generalsekreterarrollen i Svenska Ishockeyförbundet. De kommersiella förutsättningarna kommer att vara oerhört viktiga de kommande åren, inte minst med VM för herrarna på hemmaplan och den resa som vi påbörjat sedan några år, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet.

I svensk ishockeys strategi finns tre prioriterade områden för kommande år – en föreningsishockey av högsta kvalitet, öka intresset för svensk ishockey och att bli bäst i världen.

– Styrelsen har också gett Christer ett tydligt uppdrag att både stärka och öka resurserna på vår prestations- och elitverksamhet för att återta vår plats som toppnation i världen. Svensk ishockey vill och ska vara bäst i världen, säger Anders Larsson.

Fakta Christer Plars

Ålder: 53 år

Bor: I Täby/Siljansnäs

På Svenska Ishockeyförbundet sedan 2018 som kommersiell chef. Aktuell som generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet.

Nyckelord

Kontakter

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle. Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet. Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye