Hyresgästföreningen  Region BohusÄlvsborg-Skaraborg

Hyresgästföreningens initiativ till medling gav resultat – hyrorna klara hos tio privata fastighetsägare i Åmål

Dela

I slutet av mars begärde Hyresgästföreningen att medling skulle genomföras i förhandlingarna med Fastighetsägarna GFR om den årliga hyreshöjningen för de fastigheter Åmål som organisationen förhandlar. Initiativet togs för att undvika den osäkerhet som en process hos skiljeman skulle kunna innebära. Efter medling har parterna nu kommit överens om årets hyreshöjning för de 200 hushåll som berörs av förhandlingarna.

Förhandlare, Hyresgästföreningen
Förhandlare, Hyresgästföreningen Inga restriktioner

- Hyresgästföreningens uppfattning är att tvistlösningsorgan likt skiljemannaförfaranden ska användas restriktivt. Vi är glada att en överenskommelse har kunnat nås efter medlingen. Det visar att förhandlingssystemet fungerar, säger Sophia Fors, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Överenskommelsen innebär att lägenheter där värmen ingår i hyran höjs med 5,35 procent och kallhyror med fem procent från den 1 april. Inför förhandlingarna begärde Fastighetsägarna att hyran skulle höjas med elva procent.

– Vi har verkligen kämpat för att pressa det rekordhöga kravet. Trots att det kommer att bli tufft för många hyresgäster blir det i alla fall ingen chockhöjning på elva procent, konstaterar Sophia Fors.

Faktaruta:

Kommun

Antal fastighetsägare som Fastighetsägarna
GFR företräder

Antal hushåll som Hyresgästföreningen företräder

Krav

Överenskommen
hyreshöjning

Bengtsfors

                    6

                  73

11,0 %

4,50 - 5,60 %

Dals-Ed

                    4

                  81

11,0 %

3,34 - 5,45 %

Färgelanda

                    1

                    6

11,0 %

4,85 %

Mellerud

                    2

                  38

11,0 %

5,10 - 5,60 %

Åmål

                  10

                200

11,0 %

5,00 - 5,35 %

Nyckelord

Kontakter

Följ Hyresgästföreningen Region BohusÄlvsborg-Skaraborg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region BohusÄlvsborg-Skaraborg

Hyresgästföreningens initiativ till medling gav resultat – hyrorna klara hos 49 privata fastighetsägare i Trollhättan och Lilla Edet10.4.2024 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

I slutet av mars begärde Hyresgästföreningen att medling skulle genomföras i förhandlingarna med Fastighetsägarna GFR om den årliga hyreshöjningen för de fastigheter i Trollhättan och Lilla Edet som organisationen förhandlar. Initiativet togs för att undvika den osäkerhet som en process hos skiljeman skulle kunna innebära. Efter medling har parterna nu kommit överens om årets hyreshöjning för de 1 349 hushåll som berörs av förhandlingarna.

Hyresgästföreningens initiativ till medling gav resultat – hyrorna klara hos 51 privata fastighetsägare i Uddevalla och Lysekil10.4.2024 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

I slutet av mars begärde Hyresgästföreningen att medling skulle genomföras i förhandlingarna med Fastighetsägarna GFR om den årliga hyreshöjningen för de fastigheter i Uddevalla och Lysekil som organisationen förhandlar. Initiativet togs för att undvika den osäkerhet som en process hos skiljeman skulle kunna innebära. Efter medling har parterna nu kommit överens om årets hyreshöjning för de 1 516 hushåll som berörs av förhandlingarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye