Linköpings kommun

Pressinbjudan: Nu invigs Linköpings nya besöksmål – Stångåmynningen

Dela

Nu är det dags att inviga ett nytt besöksmål i Linköping. En helt ny värmestuga, fågeltorn och brygga står nu redo att ta emot nyfikna besökare som vill uppleva det rika djurliv som finns vid Stångåmynningen. Platsen blir en ny målpunkt vid Roxen och knyter samman Stångåstråket. 

NÄR: Invigning äger rum den 17 april klockan 10.00-11.00.

VAR: Vid Stångåmynningen. Kommer du med bil parkerar du vid Segelbåtshamnen. Därifrån är det sedan en promenad på cirka 1 kilometer  till mynningen, så ha med det i din tidsplanering. 

Invigningstalare är samhällsbyggnadsnämndens ordförande Stefan Erikson och Roger Bandick, ordförande för Westman-Wernerska stiftelsen. Till invigningen är även en årskurs 4 från Tornhagsskolan inbjuden. 

Efter invigningsceremonin bjuds deltagarna in till guidade rundturer på temat "Fåglar" och "Under ytan". 

Den 18 maj kl. 9.30 erbjuder Linköpings kommun tillsammans med Linköpings fågelklubb en gratis fågelguidning vid Stångåmynningen. Samling vid parkeringen vid segelbåtshamnen, ingen föranmälan krävs. 

Media är välkomna att delta på pressträff i samband med invigningen. 

Kontakter

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 165 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye