Region Kronoberg

Grimslövs folkhögskola startar undersköterskeutbildning

Dela

Grimslövs folkhögskola har nu tagit beslut om att omvandla utbildningen till vårdbiträde, till en undersköterskeutbildning. Detta för att ge elever ännu bättre förutsättningar att lyckas på arbetsmarknaden.

Ungdomar vid en skola

Sedan hösten 2022 har Grimslövs folkhögskola haft en utbildning till vårdbiträde på filialen Växjö folkhögskola. Nu har styrelsen valt att förlänga utbildningen till en undersköterskeutbildning.

– Vi jobbar alltid för att vara aktuella och relevanta. Vårdens behov av arbetskraft, såväl i det offentliga som det privata, är enormt och vi måste göra allt vi kan på alla fronter för att möta framtidens utmaningar. Att vi initierar en undersköterskeutbildning går helt i den linjen, kommenterar Rene Jaramillo (M), ordförande i Grimslövs folkhögskola.

Vårdbiträdesutbildningen som riktar sig mot personer som inte har svenska som modersmål, kommer nu att förlängas med ett år. Det blir en treårig utbildning med mer svenska och samhällskunskap, samt fler vård- och omsorgskurser. Utbildningen kommer även innehålla fler praktikperioder. Allt detta för att göra eleverna mer attraktiva på arbetsmarknaden.

– Vi ser detta som en ytterligare kvalitetshöjning, som ger våra deltagare bättre förutsättningar att få jobb efteråt. Det finns en större efterfrågan på undersköterskor än vårdbiträden, säger Erik Engsbråten, rektor på Grimslöv folkhögskola.

Kontakter

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye