Din Bil

Din Bil och Life in Mind räddar liv på vägarna

Dela

Din Bil, en av Sveriges största återförsäljare av nya och begagnade bilar, har tillsammans med Life in Mind startat ett projekt för att främja säkerheten på våra vägar och öka civilkuraget i samhället.

Din Bil har sedan tidigare ett etablerat samarbete med Life in Mind genom HLR-utbildningar för över 500 medarbetare samt hjärtstartare på samtliga 68 anläggningar inom Din Bil. Nu utvecklas samarbetet vidare då Life in Mind kommer att förse några av Din Bils tjänstebilar med hjärtstartare. Bilarna kommer att ha en tydlig dekor med budskap att hjärtstartare finns i bilen - för att öka möjligheterna till att vara med och rädda liv även utanför Din Bils anläggningar. Syftet är också att öka medvetenheten kring hjärtstartare och hjärt- och lungräddning.

Life in Mind och Din Bil delar en gemensam vision om att en större närvaro av hjärtstartare generellt i samhället, tillsammans med kunskaper i hjärt- och lungräddning, skulle rädda fler liv.

Det här projektet är ett steg mot att öka möjligheterna till snabb och effektiv hjälp vid hjärtstopp även utanför Din Bils anläggningar, men framför allt öka medvetenheten kring HLR och hjärtstartare och skapa ett tryggare samhälle.

Genom att samarbeta med Life in Mind och installera hjärtstartare i några av våra bilar tar vi ett aktivt steg för att förbättra överlevnadschanserna vid hjärtstopp på vägarna. Vi strävar även efter att öka medvetenheten kring dessa livsviktiga frågor och hoppas kunna inspirera andra företag i Sverige att göra likadant, säger Peter Steiner, Kvalitetschef på Din Bil.


Detta partnerskap exemplifierar potentialen som kan realiseras när organisationer förenar sina krafter för en gemensam målsättning. Genom samarbetet strävar Din Bil och Life in Mind efter att skapa en positiv och långvarig inverkan på samhället genom ökad medvetenhet och därmed ett ökat civilkurage.

Det är verkligen inspirerande när en så framstående aktör som Din Bil väljer att tänka utanför ramarna och engagera sig i att öka medvetenheten kring hjärtstartare och HLR-kunskaper. Jag tror att civilkurage börjar med en tanke och att se dessa bilar kan vara den startpunkt som behövs för att få människor att reflektera över sina egna kunskaper i HLR och närvaron av hjärtstartare. Det är ett litet, men väsentligt steg mot att tillsammans skapa ett tryggare Sverige, säger Camilla Thurell, grundare och VD på Life in Mind.

Projektet inleddes i mars 2024 och kommer att utvärderas efter ett halvår för att se över om det är aktuellt att skala upp samarbetet.

Kontakter

Vid eventuella frågor, välkommen att kontakta Peter Steiner, Kvalitetschef på Din Bil.

Tel: 0700-892980
Mail: peter.steiner@dinbil.se

Bilder

Länkar

Din Bil Sverige AB är en del av Porsche Holding Salzburg GmbH och är ett helägt dotterbolag till Volkswagen AG. Vi representerar märkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Škoda, SEAT, CUPRA, Audi, Porsche och Europcar på den svenska marknaden och har totalt 68 anläggningar i regionerna Stockholm, Göteborg, västra Skåne och Gävleborg-Dalarna.

Följ Din Bil

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Din Bil

Din Bil fortsätter växa organiskt och ökar omsättning till 24.3 miljarder under 20236.2.2024 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Drygt 67 000 nya och begagnade bilar levererades till kunder i Stockholm, Göteborg, Malmö och Gävleborg-Dalarna. En ökning med 19% i en utmanande totalmarknad Nya personbilar från Din Bil ökade med 7 %, medan totalmarknaden låg i princip stilla. Marknadsandelen landade på 25,5% Transportbilsaffären ökade med 32% där Din Bil, klart mer än marknaden Starkt år för servicemarknaden med en tillväxt på 12% Omsättningen ökade organiskt med 13% till 24,3 miljarder kronor En ny varumärkesplattform för Din Bil har lanserats under 2023

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye