BranäsgruppenBranäsgruppen

Överbliven mat från Branäs livsmedelsbutiker går till Stadsmissionen i Karlstad

Dela

All mat som blir över när skidanläggningen stänger för säsongen packas i matkassar och lämnas över till Karlstads Stadsmission. I år doneras åtta fullastade vagnar till organisationen.

Branäs har sedan 2019 skänkt överbliven mat och andra livsmedelsprodukter till Karlstads Stadsmission som i sin tur hjälper de i utsatthet. Och i år görs inget undantag. Under onsdagen tog Stadsmissionen emot en donation på åtta fullastade vagnar från Branäs Fritidscenter.

– Det här gör skillnad, verkligen. Det gör att vi kan fylla på våra skafferier och har möjlighet att dela ut mat till de som behöver hjälp. Så det här är otroligt viktigt för vår verksamhet, berättar Marie Björklind, verksamhetschef på Karlstads Stadsmission.

Bland varorna finns även flera påsar godis som bland annat kommer gå till fredagsmyset för familjeverksamheten. Sedan Branäs öppnade upp för både vinter- och sommarsäsong 2021 doneras överskottet från livsmedelsbutikerna två gånger per år. En gång i april och en i augusti.

– Det är oundvikligt att inte få matvaror över när vi stänger för säsongen, vilket gjorde att vi ställde oss frågan hur vi kunde rädda bra mat från att slängas. Samarbetet med Stadsmissionen i Karlstad har varit fantastiskt. De tar emot varorna och ser till att den går till de som behöver den mest, berättar Victoria Larsson, Affärsområdeschef Handel & Hyra Branäsgruppen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Marie Björklind, verksamhetschef på Karlstads Stadsmission tar emot varor från Branäs Fritidscenter.
Marie Björklind, verksamhetschef på Karlstads Stadsmission tar emot varor från Branäs Fritidscenter.
Ladda ned bild

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye