Bookmark Förlag

Läsarfavoriterna Karma och Jonar ställs mot varandra i nytt äventyr

Dela

Idag släpps Myrrus slott, den nionde delen i den omåttligt populära bokserien Karma och Jonar. I den nya boken ställs de bästa vännerna mot varandra i en ödesdiger kamp där inget är som det verkar. Nu utökas dessutom barnboksuniversumet med en målarbok som erbjuder alla läsarnas favoritmotiv från sagolandet Glimeria.

Med osäkra steg kliver Karma och Jonar in i det märkliga slottet. Här hoppas de hitta källan till all ond magi – den mystiska trolldomsboken. Men innan de vet ordet av har vännerna blivit inlåsta av den mäktiga trollkarlen Myrrus. 

Myrrus ondskefulla plan går ut på att ställa Karma och Jonar mot varandra i en rad utmaningar där vinnaren blir Myrrus nya assistent – och förloraren förvandlas till en stendrake … Kommer Karma och Jonar att tvingas slåss mot varandra?

BTJ skriver om Myrrus slott: ”Zelda Falköga fortsätter att bygga en fantastisk magisk värld med spännande varelser och roliga karaktärer […] Det här är en fartfylld läsupplevelse som fångar läsaren från första sidan med spänning, vänskap och mycket mer.”

”I Myrrus slott introduceras vi för en av de karaktärer som jag finner allra mest intressant – trollkarlen Myrrus”, säger författaren Zelda Falköga. ”Hur har han egentligen hamnat alldeles ensam i detta gåtfulla slott? Det är ett stort mysterium som jag ser fram emot att få dela med alla läsare.”

Det populära Karma och Jonar-universumet har dessutom utökats med en målarbok där läsarna får färglägga sina favoritmotiv från böckerna, samt en bokserie för åldern 3–6 där vi får följa de busiga vännerna Gala och Rory på deras färgstarka upptåg. Den första delen i serien heter Den försvunna regnbågen, och i oktober släpps den andra delen – Galas nya färg

Zelda Falköga är en fiktiv avsändare. Bakom henne står en författare som valt att förbli anonym. För illustrationerna till Karma och Jonar samt Gala och Rory står Henric Aryee, en prisbelönad och internationellt erkänd konstnär och illustratör från Stockholm. 

Till böckerna om Karma och Jonar finns pedagogiskt material anpassat för undervisning i årskurs F–3 såsom lärarhandledning (för bok 1, Klipptrollen, och bok 2, Flykten), ett Kahoot-spel, läsguide med extramaterial om serien samt digitala bildspel för de nio böckerna att visa klassen under högläsning. Det finns även ett soundtrack på Spotify: Genom eld. Det pedagogiska materialet och annat extramaterial finns att ladda ner på Karma och Jonars hemsida: https://www.karmaochjonar.se

Karma och Jonar finns även som tv-serie på streamingtjänsten Viaplay. I rollistan finner vi storstjärnor som Suzanne Reuter och Frank Dorsin. Serien riktar sig till barn i åldrarna 5­–11 år och den första säsongen är baserad på den första boken i serien om Karma och Jonar, Klipptrollen.

De tidigare delarna i serien om Karma och Jonar heter Klipptrollen, Flykten, Lyras ö, Nagdabergen, Stendraken, Ond magi, Under ytan och Ordos monster. 

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag: Henric Aryee
Omslag: Henric Aryee
Ladda ned bild
Zelda Falköga
Zelda Falköga
Ladda ned bild
Målarbok. Omslag: Henric Aryee
Målarbok. Omslag: Henric Aryee
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Lauren Groff följer upp Matrix med modern Robinson Crusoe24.4.2024 13:56:29 CEST | Pressmeddelande

I dag släpps Den vilda flykten på svenska. Boken utspelar sig under tidigt 1600-tal och är en fristående fortsättning på medeltidsskildringen Matrix. Författaren Lauren Groff har utnämnts till en av de bästa författarna i sin generation, tilldelats över ett tjugotal prestigefyllda priser och i år listats som en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen. Hennes nya bok är en poetisk äventyrshistoria med många kommentarer till vår samtid.

Ny bladvändare av Tiktok-fenomenet Taylor Jenkins Reid18.4.2024 10:17:14 CEST | Pressmeddelande

Idag släpps Carrie Soto är tillbaka av Taylor Jenkins Reid på svenska. Det är den fjärde boken i samma värld som inleddes med Evelyn Hugos sju äkta män. New York Times-bästsäljaren som utnämnts till en av årets bästa böcker av flera amerikanska källor är en spännande och underhållande hyllning till starka och ambitiösa kvinnor, samtidigt som den gör upp med orättvisor inom sportvärlden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye