Lidl Sverige

Lidl tar hem storslam i Sveriges största PR-tävling

Dela

Under Spinngalan 2024, som gick av stapeln igår, tog Lidl hem storslam genom att vinna guld i kategorierna årets realtidsaktivering, årets presslansering, årets varumärkesbyggare och årets PR.

Spinn belönar årligen de företag och varumärken som utmärkt sig för årets bästa PR-insatser. Inför galan var Lidl nominerade i hela fem kategorier och tog slutligen hem guld i tre av dem. Utöver det vann livsmedelskedjan även årets bästa PR, som utses av juryn bland alla tävlande bidrag.  

- Tänk att få så fina pris, för att prata om just pris och som har involverat alla medarbetare och även våra kunder. Det är en fantastisk laginsats som har lett fram till dessa erkännanden. Priset för Årets varumärkesbyggare för ”En svensk mathjälte” känns nästan extra fint. Det innefattar Lidls långsiktiga arbete med prisvärdhet och svenskhet där lanseringen av Matriket är en bärande del. Jag är stolt över alla modiga och lösningsfokuserade kollegor på både Lidl och JMW, säger Marita Wengelin, Kommunikations- och CSR-chef på Lidl Sverige. 

Lidl tog emot priserna tillsammans med sin PR-byrå JMWGolin. 

Motivering årets realtidsaktivering 
Med iskyla jackade vinnaren rakt in i rikspolitiken. Och i hjärtat på finansministern. 

Motivering årets presslansering 
Från underdog till rikshjälte med en pressrelease.

Motivering årets varumärkesbyggare 
Juryn föll för allt stort och smått och mestadels modigt och djärvt som Årets varumärkesbyggare har hunnit med på kort tid utan att gå bort sig.  

Motivering årets PR 
Det här är PR som gör skäl för namnet. Klassiskt PR-tänk som ger stort resultat för liten peng och som dessutom gör livet lättare för landets konsumenter. 

Kontakter

Bilder

Om oss

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye