Byggföretagen

Social hållbarhet i byggbranschen – ny studie ska visa vägen

Dela

Byggföretagen genomför en förstudie om social hållbarhet i bygg- och anläggningsbranschen. Förhoppningen är att sätta ramarna för vilket ansvar en bygg- och anläggningsentreprenör kan ta inom social hållbarhet – som företag, i projekt och som samhällsbyggare.

Christine Olofsson är specialist inom innovation och hållbarhet på Byggföretagen. Foto: Emelie Asplund
Christine Olofsson är specialist inom innovation och hållbarhet på Byggföretagen. Foto: Emelie Asplund

- Genom att förtydliga vad social hållbarhet innebär för ett bygg- och anläggningsföretag och hur bygg- och anläggningsprojekt kan bidra till ett socialt hållbart samhälle kan vi skapa både större konkurrenskraft och en mer attraktiv bransch, säger Christine Olofsson, specialist inom innovation och hållbarhet på Byggföretagen.

Nya regelverk och lagstiftning lägger allt mer fokus på social hållbarhet. Även om företag arbetar på olika sätt med social hållbarhet idag saknas en övergripande målsättning och helhetsbild. Förstudien är tänkt att resultera i ett övergripande ramverk för vad social hållbarhet innebär för ett bygg- och anläggningsföretag.

- Med detta i ryggen kan företagen förhoppningsvis bli bättre på att svara upp mot kommande upphandlingskrav, men också proaktivt visa på vilket ansvar de kan ta inom social hållbarhet.

Förstudien genomförs med stöd från SBUF – Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond och pågår fram till november i år. Företag som deltar i studien är Anlab, Besab, Brixly, ByggDialog, Bygg och konsult i väst, H2 Entreprenad, Kålltorps Bygg, RO-gruppen, Råberget Entreprenad, Skanska, Skeppsviken, Vestia samt Hallå Hållbarhetsbyrå.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för seriösa bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

Byggföretagen lanserar skrift om byggprocessen20.5.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Byggföretagen har tagit fram en skrift som på ett enkelt och pedagogiskt sätt belyser alla steg på resan när ett hus blir till och vilka aktörer som har ansvar för varje steg. - Skriften är en genomgång av stegen som tar ett projekt från idé, genom planskede och genomförande, hela vägen fram till färdig byggnad. Den vänder sig till alla involverade och är ännu en del i Byggföretagens arbete för en högre och jämnare byggtakt, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye