Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Norrköpings kommun och polisen håller pressträff  med anledning av helgens händelser

Dela

Med anledning av helgens våldsdåd bjuder Norrköpings kommun och polisen in till pressträff för att prata om  lägesbild och vilka åtgärder som vidtas.

Datum: måndag den 15 april
Tid:
klockan 12:30-14:00
Plats:
Inre foajén, förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21, Norrköping.

Medverkande: Frida Braf, lokalpolisområdeschef, Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande,  Anna Selander, kommundirektör och Annika Granath, kommunpolis.

För lokal media innebär detta att denna pressinbjudan gäller istället för den pressinbjudan som skickades ut förra veckan. 

Kontaktpersoner:
Anna Selander
Titel: kommundirektör
Telefon: 0724-65 20 54

Sophia Jarl
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0725-83 69 66

_________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Påtaglig risk för allvarligt missförhållande anmäls enligt lex Sarah22.5.2024 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Under en lägervistelse för brukare inom LSS, våren 2024, inträffade en incident när en ledare var ensam med en brukare. Utredningen som har gjorts har inte kunnat ge svar på vad som hände, däremot uppmärksammades ett antal brister i arbetet med att tillsätta vikarier samt introducera nya medarbetare till lägerverksamheten. Utifrån dessa brister finns risk för att allvarliga händelser kan uppstå i andra verksamheter och vård- och omsorgskontoret anmäler händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Sarah.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye