Göteborgs stift, Svenska kyrkan

Interreligiös invigning av "Hoppets duva" på Vetenskapsfestivalen

Dela

Nu på söndag, den 21 april klockan 12.30, invigs den 7x7 meter stora Hoppets duva med en interreligiös ceremoni på domkyrkoplan. Byggandet av konstverket är en del av Svenska kyrkans medverkan i Vetenskapsfestivalen 2024.

Hoppets duva är ett konstverk byggt av plastbitar från strandstädningar längs Bohuskusten.
Hoppets duva är ett konstverk byggt av plastbitar från strandstädningar längs Bohuskusten. (foto: Henrik Frykberg)

Hoppets duva är ett konstverk byggt av plastbitar från strandstädningar längs Bohuskusten. Konstverket har skapats från onsdagen den 17 april i en med-byggandeprocess på domkyrkoplan. Den symboliserar på det sättet hopp om att vi tillsammans kan vända något ont till något gott.

Vid invigningen läser unga vuxna från interreligiösa skolverksamheten Under samma himmel texter från sina olika religiösa traditioner. En bön för fred och klimaträttvisa bes innan Hoppets duva hissas upp. Invigningen är en del av Svenska kyrkans program på Vetenskapsfestivalen.

Under samma himmel är en interreligiös terminskurs för elever i årskurs 8 som drivs av Sensus studieförbund med ekonomiskt stöd av Levande historia i Göteborg.

Kontakt:
Henrik Frykberg, stiftsadjunkt för integration och interreligiös dialog, Göteborgs stift
072-554 72 17, henrik.frykberg@svenskakyrkan.se

Läs mera: 
https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift/hoppets-duva

Kontakter

Om oss

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift, Svenska kyrkan

127 kyrkor i Göteborgs stift delar på 57 miljoner för bevarandet av kulturarvet14.5.2024 07:50:00 CEST | Pressmeddelande

Stiftsstyrelsen i Göteborgs stift har beslutat om fördelning av den Kyrkoantikvariska ersättningen (KAE) som går till restaureringar mm av kyrkor i Göteborgs stift. Pengarna ska gå till bevarandet av de kulturhistoriska värden i de kyrkor som Svenska kyrkan har ansvar för att vårda. Dock täcker inte ersättningen de behov som finns. Statens kyrkoantikvariska ersättning har varit densamma sedan 2009 och motsvarar inte behoven. Flera projekt blir utan pengar och därmed byggs en underhållsskuld upp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye