Svenska kyrkan Norrköping

Oscar Ek ny fastighetschef i Svenska kyrkan Norrköping

Dela

Oscar Ek är ny fastighetschef på Svenska kyrkan i Norrköping och blir därmed efterträdare till Kerstin Holmberg, som har gått i pension. Kyrkorna har stora kulturhistoriska värden. Utmaningen i detta lockar Oscar, som också vill verka för att investera i åtgärder som minskar byggnadernas miljöpåverkan.

Foto: Malin Singelsö

Oscar Ek är ny fastighetschef på Svenska kyrkan i Norrköping och blir därmed efterträdare till Kerstin Holmberg, som nu har gått i pension. Bland annat har han arbetat som områdeschef och regionsansvarig på Balder och som leveranschef för drift och fastighetsskötsel på Riksbyggen. Sammanlagt har han 20 års erfarenhet inom fastighetsbranschen.

Svenska kyrkan lockade honom eftersom organisationen spelar en viktig roll i samhället.

-Det är en väldigt inspirerande plats att arbeta på med alla de kyrkor och byggnader från olika tidsepoker, som berör stadens invånare.  Många har en anknytning till kyrkan och kommer dit på dop, bröllop, skolavslutningar, begravning och konserter, för att nämna något.

Kyrkorna har stora kulturhistoriska värden. De är ofta gamla och unika och kräver ett specialicerat underhåll och särskild omsorg. Utmaningen i detta lockar Oscar, som också vill verka för att investera i åtgärder som minskar byggnadernas miljöpåverkan då de kan vara energislukande.

-För att kunna bevara kyrkorna är det viktigt att underhålla både byggnader och dess inredning på ett sätt så att även framtida generationer kan uppleva det som vi idag kan uppleva. För mig är det viktigt att dokumentera och bevara kunskap som finns om den gamla hantverkstekniken.

Kontakt
Oscar Ek, fastighetschef Svenska kyrkan Norrköping
oscar.ek@svenskakyrkan.se 
011-241020

Bilder

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Unga musikstipendiater utsedda18.12.2023 09:58:29 CET | Pressmeddelande

S:t Olofs församling har utsett årets stipendiater. Det stora GT Bäckmansstipendiet på 150000kr har gått till 27-åriga Ebba Lejonclou, som en puff framåt i karriären som operasångerska. Det lite mindre Ribbingsstipendiet på 60000kr gick till 19-åriga David Hjärtström, som har kyrkorgel som främsta instrument. Stipendiaterna både tar emot sina stipendier och visar upp sina förmågor i den traditionsenliga stipendiatkonserten i S:t Olai kyrka på trettondagen.

Hedvigs kyrka firar 350 år20.10.2023 13:30:13 CEST | Pressmeddelande

Hedvigs kyrka invigdes under allhelgonahelgen den 1 november 1673. Det innebär att den välkända kyrkan på Tyska torget firar 350 år. Med flera hundra år på nacken har kyrkan en lång historia, allra först som församlingskyrka åt den tysktalande befolkningen i staden. Nu finns en ny utställning i Hedvigs kyrka, som berättar om kyrkans historia och föremål. Kyrkan gör också en nysatsning på att hålla öppet på vissa vardagar för besökare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye