Scenkonstmuseet

Nadine Byrne dubbelt aktuell på Scenkonstmuseet

Dela

Möt konstnären och kompositören Nadine Byrne. Mellan 20 april och 9 juni kan du ta del av hennes nya audiovisuella verk It will never not be midnight. 15 maj deltar Byrne i ett konstnärssamtal med curatorn Mats Lindström och konstprofessorn Lina Selander.

Konstnären och kompositören Nadine Byrne
Konstnären och kompositören Nadine Byrne Jenny Källman

En drömlik berättelse om förlust, minne och upplösta gränser. It will never not be midnight är ett 30 minuter långt verk bestående av handkolorerade fotografier och collage som spelas från tre analoga diaprojektorer. De ackompanjeras av nyskriven elektronisk musik i ett dramatiserat ljudverk uppdelat i två akter. Verket är ett officiellt jubileumsverk för Elektronmusikstudion, EMS, som i år fyller 60.

Vernissage på Kulturnatten

Tid och datum: 20 april kl 18–00
Fri entré!
Läs mer!

Konstnärssamtal 15 maj

Nadine Byrne samtalar med Mats Lindström, curator och konstnärlig ledare för Elektronmusikstudion, EMS. Samtalet leds av Lina Selander, konstnär och professor vid Konstfack i Stockholm. Det blir ett samtal om konst, elektronmusik och varför hon gärna gräver efter inspiration i arkiv.

Tid och datum: 20 april kl 18–00
Fri entré!
Läs mer!

Nadine Byrne är internationellt verksam som konstnär och kompositör. Hon är utbildad på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och arbetar med allt från skulptur, textil och fotografi till rörlig bild, ljud, musik och skrivande. Drömmar, minne, förlust och gränslöshet är återkommande teman i Nadine Byrnes konstnärskap.

Kontakter

Bilder

Konstnären och kompositören Nadine Byrne
Konstnären och kompositören Nadine Byrne
Ladda ned bild

Magi på scen och bortom strålkastarljuset. Scenkonstmuseet är ett statligt museum för teater, musik och dans beläget mitt i Stockholm. Samlingen med nära 50 000 föremål utgörs av bland annat musikinstrument, scenografimodeller, teaterdockor, kostymer och bildkonst.

Följ Scenkonstmuseet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Scenkonstmuseet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye