Svenska Ishockeyförbundet

Rekordmånga svenska domare på ishockey-VM

Dela

Svenska Ishockeyförbundet och SHL kan idag presentera sex domare som blivit utvalda för uppdrag under ishockey-VM 2024 i Tjeckien.

Det rör sig om huvuddomarna Tobias Björk, Christoffer Holm och Mikael Holm, samt linjedomarna Ludvig Lundgren, Anders Nyqvist och Emil Yletyinen.

Aldrig tidigare har Internationella Ishockeyförbundet gett så många svenska domare uppdrag på ett herr-VM.

– Vi är otroligt stolta över var och en av dessa sex svenska VM-domare. Att de tagit sig dit är ett tydligt kvitto på att den svenska domarkåren håller hög internationell klass, något vi ska vara glada över. Vi ser fram emot att följa dem på VM, säger David Bergman, domaransvarig Svenska Ishockeyförbundet.

– Återigen visar det sig att svenska domare är väl utbildade och respekterade på den internationella arenan. Vi önskar de sex SHL-domarna stort lycka till vid VM i Tjeckien, säger Tomas Thorsbrink, domaransvarig SHL.

null

Fakta, svenska VM-domare 2024

  • Tobias Björk, 43 år, Boden
  • Christoffer Holm, 31 år, Leksand
  • Mikael Holm, 43 år, Skärhamn
  • Ludvig Lundgren, 40 år, Hässleholm
  • Anders Nyqvist, 36 år, Jönköping
  • Emil Yletyinen, 36 år, Piteå

Nyckelord

Kontakter

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle. Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet. Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye