Samhall AB

Frukostseminarium: Så kan näringslivet bidra till ett arbetsliv där fler kan delta

Dela

En halv miljon svenskar har en funktionsnedsättning som påverkar arbetsförmågan. Över hälften av dem har idag inget jobb. Samtidigt kämpar många företag med kompetensbrist och att hitta personal. Välkommen på ett frukostseminarium om hur näringslivet kan bidra till ökad inkludering på arbetsmarknaden med bland andra Spaniens motsvarighet till Samhall.

Foto: Joakim Högström

Det faktum att många personer med funktionsnedsättning står utanför arbetsmarknaden får omfattande konsekvenser för individen, men även ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. Samtidigt har många företag svårt att hitta rätt kompetens och personal som vill stanna och utvecklas inom yrket. 

Här finns stora möjligheter – och näringslivet är en viktig del av lösningen. Under seminariet delas erfarenheter och lärdomar från såväl forskning som internationella och svenska företag som gått före och visat vägen mot en mer inkluderande arbetsmarknad.

Under samtalet berättar Sabina Lobato, direktör för arbetsmarknad och utbildning på Fundación ONCE på spanska motsvarigheten till Samhall och en av Spaniens största arbetsgivare, om hur medarbetare med funktionsnedsättningar bidrar till ett mer hållbart samhälle genom arbeten på bland annat hotell, callcenters, den cirkulära ekonomin och i äldreomsorgen.

Därefter samtalar Grönsakshallen Sorundas vd Christer Läckgren, forskaren Sven Bölte samt Samhalls vd Sara Revell Ford om vad som kan göras för att öppna arbetsmarknaden för fler. 

Samtalet leds av Samhalls kommunikationschef Helena Salomonson.

Efter seminariet håller Samhall bolagsstämma där alla seminariedeltagare är välkomna att närvara.

Information

Datum: 24 april

Tid: 08.30 – 09.15 (frukost serveras från 08.00)

Plats: Hammarbybacken 31, 120 30 STOCKHOLM, våning 10, Samhalls huvudkontor

Anmälan: Du som journalist kan anmäla dig till seminariet genom att kontakta Samhalls presschef Maria Soläng, maria.solang@samhall.se

Kontakt: Samhalls presstjänst, press@samhall.se, 010-251 89 00

Samhalls viktigaste uppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag. Företaget har över 25 000 medarbetare i hela landet och erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning och omsorg. Samhall ägs av svenska staten och genom åren har omkring 200 000 personer fått jobb inom, och genom, bolaget.

Följ Samhall AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Samhall AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye