Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Resebrev från vattenskidåkaren Törnquist i Florida!

Dela

Landslagsåkaren och VSK Svanens regerande fyrfaldige svenska mästare, Tim Törnquist, befinner sig sedan mitten av februari i Florida, USA för att där, på ett professionellt och optimalt vis, förbereda sig inför den stundande tävlingssäsongen.

För att vara helt specifik tränar han på den anrika anläggningen som under många år hette McCormick Ski School men som nyligen bytt namn och numera heter, The Cove at McCormick Lakes. Geografiskt sett är denna anläggning belägen just öster om storstaden Tampa och i den mindre orten Seffner.

Tims målsättning inför 2024 innefattar bland annat försvarandet av de fyra SM titlarna han vann förra året i Mariestad då årets Svenska Mästerskap går av stapeln i Nyköping helgen den 27–28 juli. Ytterligare en formtoppning är inplanerad bara två veckor senare då Open EM arrangeras i Baurech, Frankrike. Målsättningen vid detta EM är att förvandla förra årets 4:e plats i slalom till karriärens första mästerskapsmedalj i open klassen.

Tim berättar:

Nu har det gått lite mer än 2 månader och jag har kommit i gång ordentligt med säsongen. Träningen går bra i både slalom och hopp. Ser framemot två viktiga tävlingar de kommande helgerna, Ski Fluid Classic och Swiss Pro Slalom. Alltid kul att få mäta sig med de bästa i världen och denna säsong tror jag verkligen att jag har tagit ytterligare ett steg närmre världseliten.

Jag åkte en slalomtävling på LaPoint Ski Park här i Florida i början av april. Resultaten i de olika åken var inte riktigt vad jag hade tänkt mig men tog med mig viktiga detaljer som jag behöver jobba på i träningen.

Utöver träningen har mycket av vårsäsongen bestått av skidtestning och det har varit väldigt lärorikt att få vara med att ta fram en nya slalomskida. Att få spendera varje dag och varje åk med en av de absolut bästa coacherna, Franz Oberleitner, är oerhört värdefullt och lärorikt. Inte bara träningspassen på vattnet utan även kunskapen kring sporten och vad som behövs för att bli så bra på skidor som möjligt.

Undertecknad tillsammans med förbundskapten Johan Thyr och SVWF önskar Stort Lycka Till med både träning och tävlingar på andra sidan Atlanten!

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef

Kontakter

Bilder

Länkar

Om oss

Svenska Vattenskidförbundet bildades lördagen den 12 maj, 1962 i KAK:s lokaler i Stockholm. Antalet medlemsklubbar var den 31 december, 1962 åtta till antalet. Inofficiellt SM arrangerades för första gången i Fengersfors 12–15 juli 1962. Första officiella SM arrangerades 1965 och tävlingslicens infördes 1967. År 2000 fanns det totalt 721 licensierade åkare.

I mars 2010 beslutade förbundsmötet att byta namn på förbundet. SVF blev SVWF (Svenska Vattenskid- & Wakeboard Förbundet). SVWF bestod 2014 av cirka 5000 medlemmar fördelat i 65 klubbar och 5 distrikt. SVWF är verksamt och har framgångsrika landslag inklusive PARA-landslag som tävlar internationellt inom flera av de olika disciplinerna som utgör SVWF. Dessa är, vattenskidor, wakeboard, barfota, show-ski.

SVWF styrelse består av totalt 7 medlemmar, inklusive Ordföranden. Under styrelsen finns de olika kommittéerna (Vattenskidkommittén, Tekniska kommittén vattenskidor, Barfotakommittén och Wakeboardkommittén). Michael Kjellander är anställd som sportchef och Alice Anderson som stf. Generalsekreterare och Förbundsutvecklare.

SVWF tillhandahåller olika utbildningar såsom exempelvis domarutbildningar, båtförarkurser och tränarutbildningar. Årligen arrangeras Svenska Mästerskap inom våra olika discipliner och klasser. SVWF har en stark förankring i det Europiska Vattenskid- & Wakeboardförbundet och har en stab av domare med exceptionell hög kompetens och med internationell behörighet att döma både EM & VM. SVWF arrangerar även internationella mästerskap och har arrangerat flera olika Europamästerskap samt VM i vattenskidor 1983. SVWF har genom åren haft många stora internationella framgångar genom bland andra syskontrion Michael, Helena och Richard Kjellander, Lars Björk och Anita Carlman. Sveriges främsta utövare idag heter Jakob Bogne från Nyköping, Felix Blomqvist från Nora, Tim Törnquist från Strömsnäsbruk och Caroline Djupsjö från Stockholm.

Följ Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Säsongstart för 35+ landslaget i Vattenskidor!28.6.2024 08:28:37 CEST | Nyheter

Självklart hade hela laget hunnit träna ett antal veckor när Nyköping bjöd in till årets första läger 15–16 juni. Som tidigare var det ca 15 personer som anmält intresse för att delta. Nu visade det sig att vissa i laget drogs med småskador eller smärre sträckningar, vilket gjorde att endast 10 åkare slöt upp till helgen. Både Bosse Sjöström och Natasha Anderberg var så sugna att de redan på fredagen tog ett uppvärmningsåk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye