Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

VATTENSKIDOR - Tuva-Lisa Ronnerfors uttagen till U-17 VM i Kanada!

Dela

För att följa den av IWWF tidigt satta deadline för anmälan till JVM i Calgary, Kanada har nu Tuva-Lisa Ronnerfors tagits ut att representera SVWF och Sverige vid detta världsmästerskap.

2024 IWWF World U-17 Waterski Championships går av stapeln mellan den 29:e juli och 4:e augusti på samma fantastiska arena som bland annat stod som värd för IWWF Open VM 2009.

Tuva-Lisas karriär är minst sagt imponerande med U-14 EM-guldet 2022 i paradgrenen slalom som främsta internationella merit. Med 4 av 4 möjliga individuella SM-medaljer 2023 (3 guld och 1 silver) kommer denna merittyngda landslagsåkare från Älvkarleby Vattenskidklubb att starta i samtliga grenar vid detta JVM. Huvudfokus kommer dock att läggas på att erövra en topplacering i slalom. Tuva-Lisa är för övrigt också svensk rekordhållare i denna gren med ett resultat av 4,00/55/12,00. Ett rekord hon satte så sent som förra säsongen. Nervkittlande är att detta resultat hade räckt till en delad 4:e plats och endast en halv boj från prispallen vid förra JVM som arrangerades i Santiago, Chile i början av 2023.

Förbundskapten för detta mästerskap är Pär Ronnerfors som assisteras med de administrativa delarna av kollegan Pontus Donnerstål.

Läs mer om detta världsmästerskap och få tillgång till bland annat information om tävlingsarenan, funktionärspanelen, det preliminära tidsschemat mycket mer via EMS och genom att klicka HÄR.

Undertecknad tillsammans med SVWF styrelse önskar Tuva-Lisa Stort Lycka Till på JVM!

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef

Kontakter

Länkar

Om oss

Svenska Vattenskidförbundet bildades lördagen den 12 maj, 1962 i KAK:s lokaler i Stockholm. Antalet medlemsklubbar var den 31 december, 1962 åtta till antalet. Inofficiellt SM arrangerades för första gången i Fengersfors 12–15 juli 1962. Första officiella SM arrangerades 1965 och tävlingslicens infördes 1967. År 2000 fanns det totalt 721 licensierade åkare.

I mars 2010 beslutade förbundsmötet att byta namn på förbundet. SVF blev SVWF (Svenska Vattenskid- & Wakeboard Förbundet). SVWF bestod 2014 av cirka 5000 medlemmar fördelat i 65 klubbar och 5 distrikt. SVWF är verksamt och har framgångsrika landslag inklusive PARA-landslag som tävlar internationellt inom flera av de olika disciplinerna som utgör SVWF. Dessa är, vattenskidor, wakeboard, barfota, show-ski.

SVWF styrelse består av totalt 7 medlemmar, inklusive Ordföranden. Under styrelsen finns de olika kommittéerna (Vattenskidkommittén, Tekniska kommittén vattenskidor, Barfotakommittén och Wakeboardkommittén). Michael Kjellander är anställd som sportchef och Alice Anderson som stf. Generalsekreterare och Förbundsutvecklare.

SVWF tillhandahåller olika utbildningar såsom exempelvis domarutbildningar, båtförarkurser och tränarutbildningar. Årligen arrangeras Svenska Mästerskap inom våra olika discipliner och klasser. SVWF har en stark förankring i det Europiska Vattenskid- & Wakeboardförbundet och har en stab av domare med exceptionell hög kompetens och med internationell behörighet att döma både EM & VM. SVWF arrangerar även internationella mästerskap och har arrangerat flera olika Europamästerskap samt VM i vattenskidor 1983. SVWF har genom åren haft många stora internationella framgångar genom bland andra syskontrion Michael, Helena och Richard Kjellander, Lars Björk och Anita Carlman. Sveriges främsta utövare idag heter Jakob Bogne från Nyköping, Felix Blomqvist från Nora, Tim Törnquist från Strömsnäsbruk och Caroline Djupsjö från Stockholm.

Följ Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Säsongstart för 35+ landslaget i Vattenskidor!28.6.2024 08:28:37 CEST | Nyheter

Självklart hade hela laget hunnit träna ett antal veckor när Nyköping bjöd in till årets första läger 15–16 juni. Som tidigare var det ca 15 personer som anmält intresse för att delta. Nu visade det sig att vissa i laget drogs med småskador eller smärre sträckningar, vilket gjorde att endast 10 åkare slöt upp till helgen. Både Bosse Sjöström och Natasha Anderberg var så sugna att de redan på fredagen tog ett uppvärmningsåk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye