Biometria

Effektivare virkestransporter med ny utbildning för chaufförer

Dela

Biometria har lanserat en ny e-utbildning för chaufförer av rundvirke, Virkeskörkortet. Med ökad kompetens och rätt arbetssätt från början redan ute vid avlägget ökar virkesvärdet samtidigt som virkestransporterna effektiviseras.

Biometria Biometria

– Utöver en ökad kunskap i hanteringen av rundvirke i hela processen från avlägg till industri bidrar utbildningen även till en ökad trygghet för chaufförer i sin yrkesroll, säger Lars-Erik Jönsson, tjänsteansvarig transport på Biometria.

Utbildningen går igenom hela processen från avlägg till industri med fokus på de delar som en chaufför behöver kunna hantera. Chaufförerna får bland annat lära sig hur de undviker att transportera virke som kan komma att mätningsvägras och hur vanliga fel vid exempelvis lastning kan undvikas.

Biometria erbjuder en rad olika utbildningar för till exempel chaufförer och skördarlag.

Kontakter

Bilder

Om oss

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring som genomför opartisk mätning av det virke som flödar mellan skog och industri så att alla Sveriges skogsägare kan vara trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkeshandeln, samtidigt som vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Följ Biometria

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Biometria

Sveriges virkesförbrukning minskade under 202226.6.2023 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Biometria sammanställer årligen statistik över virkesförbrukningen i den svenska skogsindustrin, dvs massa- och skivindustri samt sågverk och trämekanisk industri. Virke till bränslesektorn ingår inte i sammanställningen. Rapporten för 2022 visar att den totala förbrukningen av rundvirke i den svenska skogsindustrin minskade med ca 1,2 miljon m3fub, från 77,0 miljoner m3fub 2021, till 75,8 miljoner m3fub 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye