Woodsafe Timber Protection AB

Woodsafe Research & Development tillkännager rekrytering av internationellt erkänd forskare Dr. Lazaros D. Tsantaridis.

Dela

Woodsafe Research & Development AB (WRD) välkomnar Dr. Lazaros D. Tsantaridis som forskningschef för forskningscentrum WRD av brandimpregnerat trä i Västerås, Sverige.

Dr. Lazaros D. Tsantaridis har lång och gedigen erfarenhet av brandforskning med särskilt fokus på brandsäkerhet i träbyggnader. Aktiviteterna omfattar reaktion på brand och industriella tillämpningar. Han kommer från RISE Wood Building Technology, Stockholm, Sverige. Hans publikationer inkluderar flera vetenskapliga artiklar i förhandsgranskade tidskrifter, proceedings och forskningsrapporter.

”Det är med stor glädje vi kan meddela att Dr. Lazaros D. Tsantaridis tagit sig an ledarskapet i utvecklingen av Woodsafe Research & Development. Dr Tsantaridis har som senior forskare, och med stor vetenskaplig skicklighet, etablerat en egen forskningslinje inom brandskyddat trä vilken blivit såväl nationellt som internationellt erkänt, säger Thomas Bengtsson, grundar av Woodsafe Group.

I februari 2023 togs det första spadtaget av WRD för en toppmodern brand- och forskningsanläggning och nu ett år senare med ledarskap av Dr. Lazaros D. Tsantaridis som senior forskare/teknologidoktor säkerställs kompetens på en mycket hög nivå som kommer bidra till att lyfta träindustrins möjlighet att utveckla hållbara träprodukter med brandskyddande egenskaper.

Efter nästan 36 år på Trätek, SP och RISE var det dags för mig att lämna institutsvärlden. Jag är glad att jag dessa år har jobbat i forskningsgruppen ledd av Birgit Östman och tillsammans med en handfull kollegor löst brandfrågan för att kunna bygga flervåningshus i trä. Resultaten visas i handboken Bandsäkra trähus version 3. När version 1 kom ut på 00-talet sa träbranschen att det var färdig forskat för brandfrågor. Att Woodsafe Group nu öppnar ett forskningscentrum bevisar det inte var färdig forskat. Jag är glad att jag blivit tillfrågad av Thomas Bengtsson att leda arbetet med att utveckla forskningslabbet (WRD), säger Lazaros Tsantaridis.

Vi är stolta över vårt mångåriga samarbete med RISE och kan nu med WRD, och Dr. Tsantaridis vägledning, utöka och optimera flödet av produkter för klassificerande provningar och certifiering till RISE, säger Peter Johnson, Produkt- och Utvecklingschef på Woodsafe Timber Protection AB.

Hemsida: https://wrd.woodsafe.com/en/home

För mer information, kontakta:

Thomas Bengtsson, VD Woodsafe Group                                             

+46 10 206 72 31.   |  thomas.bengtsson@woodsafe.com

Bilder

Om Woodsafe Research & Development AB. (559410-6527)

Bolagets verksamhet är inriktad på provning och utveckling av träprodukter med egenskaper mot brand och utveckling av träsystem utanför brandområdet. Bolaget grundades 2022 och är ett helägt privat aktiebolag inom Woodsafe Group.

Följ Woodsafe Timber Protection AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Woodsafe Timber Protection AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye