Skara stift

Biskop Åke Bonnier utnämner Charlotte Holmgren och Markus Hagberg till hedersprostar

Dela

Torsdag 25 april utnämns Charlotte Holmgren och Markus Hagberg till hedersprostar av biskop Åke Bonnier i Skara domkyrka. De utnämns utifrån särskilda insatser i Skara stift. 

25 april utnämns Charlotte Holmgren och Markus Hagberg till hedersprostar av biskop Åke Bonnier.
25 april utnämns Charlotte Holmgren och Markus Hagberg till hedersprostar av biskop Åke Bonnier. Foto: Amnehärad-Lyrestads pastorat och Karin Gustavsson

Hedersprost, Prost Honoris Causa, är en titel som biskopen kan ge utifrån särskilda insatser. Biskop Åke Bonnier kommer utnämna Charlotte Holmgren och Markus Hagberg till hedersprostar i samband med en mässa i Skara domkyrka 25 april kl. 18.30. 

Charlotte Holmgren är kyrkoherde i Amnehärad-Lyrestads pastorat och utnämns för ett lojalt och tydligt ledarskap, fast rotat i kyrkans uppdrag. Markus Hagberg är kyrkoherde i Södra Kållands pastorat och utnämns för sitt författarskap som bidrar till kunskapsspridning bland annat genom Stiftshistoriska sällskapet.

-Detta är andra gången jag utser två hedersprostar och jag gläds över att få göra detta innan jag lägger ned staven. De två nya hedersprostarna har på olika sätt gjort betydande insatser, säger biskop Åke Bonnier.

Nyckelord

Kontakter

Josefin RoosPressekreterare

Presstalesperson för Skara stift.
Kontaktperson för biskop Åke Bonnier samt stiftsstyrelse, domkapitel och prästlönetillgångarna i Skara stift.
Även länk till församlingar och pastorat i Skara stift.

Tel:0511-262 43Tel:0708-58 55 19josefin.roos@svenskakyrkan.se

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 102 församlingar samlade i 40 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier. 

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

Stiftsfullmäktige i Skara stift sammanträdde - beslut om att inrätta tjänst som hållbarhetsstrateg och avtackning av biskop Åke24.5.2024 16:14:18 CEST | Pressmeddelande

Nu har stiftsfullmäktige i Skara stift haft sitt vårsammanträde och beslutat om bland annat årsredovisning för Skara stiftsorganisation och Prästlönetillgångarna i Skara stift. Dessutom inrättades en tjänst som hållbarhetsstrateg och Svenska Kyrkans Unga föredrog om prioriterade frågor. Under dagen avtackades också biskop Åke Bonnier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye