Apollo

Nyhet! Apollo lanserar resor till Gambia från Köpenhamn

Dela

Kilometerlånga sandstränder, unika naturupplevelser och en gästvänlig lokalbefolkning. I vinter kan du uppleva Afrikas mildaste kust direkt från Köpenhamn, med vad som måste vara ett av tidernas bästa charterflyg: SAS Airbus A321neo LR (long range).

Gambia
Gambia

Apollos portfölj växer i takt med svenskarnas äventyrslust. Nu utökar researrangören sitt program i Afrika och lanserar sitt tredje resmål på kontinenten: Gambia

"Sedan pandemin har vi sett en tydlig ökning av efterfrågan på nya semestermål, särskilt under vintermånaderna. Allt fler vill uppleva nya platser, lära känna nya kulturer, prova nya smaker och vidga sina vyer - och i Gambia uppfylls alla semesterbehov", säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo.  

Gambia må vara Afrikas minsta land, men det fängslande utbudet av stora upplevelser och aktiviteter gör att landet inte känns så litet. De milslånga sandstränderna är naturligtvis en attraktion i sig, men du kan också paddla kajak i månskenet, utforska national- och kulturparker, lära dig laga lokal mat, fynda på färgglada marknader och tillbringa en dag på en båt på den berömda Gambiafloden. 

"I Gambia är tempot långsamt, men möjligheterna många. Här kan du koppla av på bra hotell, eller fylla din semester med upplevelser, minnen och smaker du aldrig kommer att glömma. Variationen och den relativt korta resvägen gör också att det här är ett bra resmål för alla - från barnfamiljer och kompisgäng till mogna och aktiva resenärer", säger Krantz. 

En fantastisk flygprodukt! 

När Apollo lanserar ett helt nytt resmål satsar man också stort när det gäller flyglösningen. Direktflygningen från Köpenhamn till Banjul kommer att genomföras med SAS A321neo LR, vilket är samma typ av flygplan som flygbolaget använder på sina långdistansflygningar till exempelvis New York. Det innebär bland annat att Apollos resenärer kommer att ha tre olika klasser att välja mellan: SAS Charter Standard, SAS Charter Plus och SAS Charter Business. 

"Det är ingen tvekan om att detta kommer att bli en av världens bästa charterflygningar. Vi talar om en unik och förstklassig flygupplevelse från början till slut, som inget annat charterflyg på den skandinaviska marknaden kan komma i närheten av att matcha", säger Krantz. 

Apollos första flygning från Köpenhamn till Gambia avgår den 5 november. Totalt kommer researrangören att erbjuda 10 hotell i olika kategorier, fördelade på olika områden längs kusten, bland annat Kololi, Kotu och Bakau (Cape Point). 

Praktisk information om flygresan  

På Apollos nya direktlinje från Köpenhamn till Banjul kan resenärerna välja mellan tre olika flygklasser: SAS Charter Standard, SAS Charter Plus och SAS Charter Business. Alla klasser har två måltider per resa, individuella HD-skärmar med inbyggd underhållning och handbagage ingår. Om du väljer att uppgradera till SAS Charter Business eller SAS Charter Plus ingår även detta: 

SAS Charter Business 

SAS Charter Plus 

 • Fast Track (utresa) 

 • SAS lounge (utresa) 

 • Prioriterad incheckning och ombordstigning (utresa)  

 • A la carte-meny  

 • Välkomstdrink 

 • Generös buffé med fina viner, frukt och snacks 

 • Underhållningssystem på 15,5 “HD skärm 

 • Incheckat bagage 40 kg (fördelat på två väskor) 

 • Handbagage 8 kg 

 • WiFi utan avgift 

 • Plats i främre kabin 

 • Bredare säten som kan fällas till en helt platt säng med extra benutrymme 

 • Prioriterad incheckning och ombordstigning (utresa)  

 • Dryck inkluderad till måltider 

 • Underhållningssystem på 12 “HD skärm 

 • Incheckat bagage 30 kg  

 • Handbagage 8 kg  

 • WiFi mot avgift 

 • Bredare säten med extra benutrymme 

Kontakter

Bilder

Gambia
Gambia
Ladda ned bild
Gambia
Gambia
Ladda ned bild
Ladda ned bild
SAS Charter Business
SAS Charter Business
Ladda ned bild
SAS Charter Plus
SAS Charter Plus
Ladda ned bild
SAS Charter Standard
SAS Charter Standard
Ladda ned bild

Om oss

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye