Volkswagen Personbilar

Ny design, innovativ teknik och snabb utveckling: Så vill Volkswagen attrahera kunder i Kina

Dela

Med konceptbilen ID. CODE visar Volkswagen det nya designspråket och den nya teknikstandarden för framtida Volkswagen-modeller i Kina. ID. CODE firar sin världspremiär på bilsalongen Auto China 2024 i Peking, 25 april till 4 maj.

Konceptbilen ID. CODE är utvecklad för den kinesiska marknaden.
Konceptbilen ID. CODE är utvecklad för den kinesiska marknaden.
  • Konsekvent inriktad på den kinesiska marknaden: Konceptbilen ID. CODE visar det nya designspråket och den nya teknikstandarden för framtida Volkswagen-modeller i Kina
  • Förstärkt varumärkesupplevelse: Med det helelektriska undermärket ID.UX vill Volkswagen nå nya kundgrupper i Kina
  • Brett produktutbud: Fler än 30 nya Volkswagen-modeller med alla drivningstyper och i alla segment för kinesiska kunder lanseras fram till år 2030
  • I Kina, för Kina: Stark lokal teknikutveckling och partnerskap för kortare utvecklingscykler

Volkswagen fortsätter att driva sin strategi ”I Kina, för Kina” framåt. Syftet är att tillgodose kundernas specifika behov på världens största bilmarknad ännu mer och ge dem ett övertygande produkterbjudande inom alla relevanta segment.

Konceptbilen ID. CODE bjuder på en helt ny estetik och visar hur anpassningen till de kinesiska kundbehoven kan se ut. ID. CODE är en stor eldriven SUV-modell som är utvecklad för helautomatisk körning enligt nivå 4.

Det nya progressiva undermärket ID.UX spelar också en nyckelroll i Volkswagens profilering på den kinesiska marknaden. Med helt eldrivna, livsstilsorienterade modeller vänder den sig framför allt till yngre kunder.

– Vi fortsätter den 40-åriga framgångshistorien för märket Volkswagen i Kina även i den nya mobilitetsåldern och bekräftar därmed förtroendet hos våra kinesiska kunder, säger Thomas Schäfer, VD för märket Volkswagen.

Den skärpta strategin i Kina bygger på tre pelare: en omfattande produktportfölj med påskyndad elektrifiering av modellerna, ett varumärkes- och designspråk som utvecklats speciellt för den kinesiska marknaden samt lokal teknisk utveckling med starka partners på plats för att öka innovationshastigheten.

– ID. CODE ger en första inblick i Volkswagens framtid i Kina: med ny design, ny teknikstandard och en heltäckande varumärkesupplevelse – särskilt inriktad på våra kinesiska kunders behov och önskemål. Tillsammans med våra kinesiska partners inleder vi en ny era av mobilitet i Kina, säger Thomas Schäfer.

Konceptbilen ID. CODE debuterar på Auto China 2024

Med världspremiären av ID. CODE på Auto China 2024 ger Volkswagen en första inblick i det nya designspråket för framtida modeller och inleder samtidigt en ny teknikera. Konceptbilen har utvecklats specifikt för kunder i Kina. Med sina kraftfulla, distinkta och svepande ytor påminner konceptbilen om en Gran Turismo. Exteriören fungerar också som en projektionsyta för nästa generations AI-stödda ljus- och displaysystem.

Till detta passar det nydesignade kupéutrymmet ombord på ID. CODE, där den verkliga och virtuella världen förenas till en ny mobilitetsupplevelse. Den eldrivna konceptbilen kan köras både konventionellt och autonomt på nivå 4.

Brett produktutbud för kinesiska kunder fram till 2030 tillkännages

ID.-familjen i Kina kommer att utökas till totalt 16 modeller fram till år 2030. Bland dessa finns fem elbilar av det nya undermärket ID.UX som kommer att lanseras fram till 2027. Dessutom elektrifierar Volkswagen stegvis sina modeller med förbränningsmotor och utökar sin kinesiska portfölj med nya, högeffektiva laddhybrider med en elektrisk räckvidd på över 100 kilometer. Fram till 2030 kommer tolv nya förbrännings- och sex laddhybridmodeller att lanseras.

Volkswagen kompletterar dessutom de beprövade plattformarna MQB och MEB med lokala plattformar i Kina – även genom partnerskap, till exempel med XPENG. Dessutom utvecklar Volkswagen China Technology Company (VCTC) med säte i Hefei koncernens första Kina-specifika elbilsplattform. På China Main Platform (CMP) ska minst fyra ytterligare modeller för det elektriska instegssegmentet tas fram från år 2026. De olika plattformarna gör det möjligt för Volkswagen att erbjuda sina kunder rätt erbjudande inom alla relevanta segment och för alla behov.

ID.UX – Nytt helelektriskt undermärke utökar utbudet

Med ID.UX utökar Volkswagen sitt elbilsutbud för nya kundgrupper i Kina. ID.UX kombinerar beprövade Volkswagen-egenskaper med livsstilsorienterat design-DNA. Till de märkesspecifika egenskaperna hör en progressiv exteriördesign och en förarcentrerad interiör med ett helt nytt display- och manövreringskoncept (HMI) för unga kunder. Första ID.UX-modellen är ID.UNYX, som ska lanseras på marknaden senare under 2024. 

Ökad lokal utveckling för ökad innovationskraft

Volkswagen stärker sitt ekosystem av produktion, utveckling, inköp och batteriproduktion i Kina. Bara på FoU-anläggningen i Anhui kommer antalet anställda att öka till 3 000 experter vid årets slut. För betydligt kortare utvecklingscykler satsar märket dessutom på mer lokalisering. Kinesiska partners som XPENG, Horizon Robotics och Thundersoft involveras tidigt i utvecklingsprocessen.

Tillsammans med XPENG skapas två nya bilar för mellanklassen som planeras från år 2026. Medarbetarna i joint venture-företagen CARIZON med Horizon Robotics och CARThunder med Thundersoft utvecklar innovativa system för autonom körning, infotainment och uppkoppling.

ID. CODE är en konceptbil och erbjuds inte till försäljning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Konceptbilen ID. CODE är utvecklad för den kinesiska marknaden.
Konceptbilen ID. CODE är utvecklad för den kinesiska marknaden.
Ladda ned bild
ID. CODE visar det nya designspråket och den nya teknikstandarden för framtida modeller i Kina.
ID. CODE visar det nya designspråket och den nya teknikstandarden för framtida modeller i Kina.
Ladda ned bild
ID. CODE har världspremiär på Auto China 2024.
ID. CODE har världspremiär på Auto China 2024.
Ladda ned bild
ID. CODE är utvecklad för helautomatisk körning enligt nivå 4.
ID. CODE är utvecklad för helautomatisk körning enligt nivå 4.
Ladda ned bild
ID. CODE
ID. CODE
Ladda ned bild
ID. CODE
ID. CODE
Ladda ned bild
ID. CODE
ID. CODE
Ladda ned bild
ID. CODE
ID. CODE
Ladda ned bild
ID. CODE
ID. CODE
Ladda ned bild
ID. CODE
ID. CODE
Ladda ned bild
Den verkliga och virtuella världen förenas till en ny mobilitetsupplevelse.
Den verkliga och virtuella världen förenas till en ny mobilitetsupplevelse.
Ladda ned bild
ID. CODE
ID. CODE
Ladda ned bild
ID. CODE
ID. CODE
Ladda ned bild
ID. CODE
ID. CODE
Ladda ned bild
ID. CODE
ID. CODE
Ladda ned bild
ID. CODE
ID. CODE
Ladda ned bild

Länkar

Om Volkswagen Personbilar

År 2023 levererade Volkswagen 4,87 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. Volkswagen är ledande importmärke och det största elbilsmärket i Sverige. På den svenska marknaden inregistrerade Volkswagen totalt 32 756 nya personbilar under 2023, vilket gav en marknadsandel på 11,3 procent. Av dessa var 50,3 procent en helt eldriven bil. Bland elbilarna nådde Volkswagen en marknadsandel på 14,7 procent. Modellerna som marknadsförs täcker de flesta segment på bilmarknaden: ID.3, ID.4, ID.5, ID.7, ID. Buzz, T-Cross, Taigo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon Shooting Brake, Touran, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok. Volkswagen bedriver ett kontinuerligt arbete med att vidareutveckla tillverkningen av bilar. Elektrisk mobilitet, smart mobilitet och digital omställning av varumärket är de viktigaste strategiska frågorna inför framtiden.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Toppbetyg för nya Volkswagen Tiguan – fem stjärnor i Euro NCAP5.6.2024 14:58:46 CEST | Pressmeddelande

Nya Tiguan, som nu lanseras på den svenska marknaden, har fått toppbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s krävande säkerhetstester. Tredje generationen av den storsäljande modellen är därmed officiellt en av de säkraste bilarna i sin klass. Tiguan klarade sig särskilt väl i kategorin barnsäkerhet. Detta betyg är ännu viktigare eftersom Tiguan, som hittils har sålts i drygt 7,6 miljoner exemplar, är en idealisk allroundbil för familjer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye