Siemens AB

Siemens och Tyréns ingår partnerskap för hållbar samhällsutveckling

Dela

Siemens och Tyréns har ingått ett partnerskap med syfte att främja hållbar samhällsutveckling. Genom partnerskapet blir Tyréns en del av ekosystemet Siemens Xcelerator - en öppen, digital affärsplattform som sammanför kunder, branschpartners och utvecklare för att tillsammans upptäcka, utbyta och skapa innovativa, hållbara lösningar. Tyréns är den första och hittills enda samhällsbyggnadsaktören på Siemens Xcelerator i Norden.

Andreas Finnstedt och Cecilia Granath
Andreas Finnstedt, Country Director för Siemens Smart Infrastructure i Sverige och Cecilia Granath, vd Tyréns i Sverige Foto: Tyréns Endast för redaktionell användning i tryck, på webb och sociala medier

Siemens bidrar med erfarenheter, kunskap och lösningar inom automation, elektrifiering och digitalisering av industri och fastigheter. Tyréns, som ledande konsulter inom samhällsbyggnad, bidrar med kompetens och erfarenhet inom stadsutveckling och infrastruktur.

– Siemens och Tyréns möts i passionen för innovation och vi delar övertygelsen om att de utmaningar samhället står inför kräver nya hållbara lösningar när det kommer till samhällsplanering. Vårt partnerskap möjliggör ett nära samarbete från tidigt skede till slutprodukt, något som kommer gynna både kunder och slutanvändare, säger Andreas Finnstedt, Country Director för Siemens Smart Infrastructure i Sverige.

– Vi ser fram emot ett ökat samarbete genom partnerskapet med Siemens, vilket ger oss möjlighet att erbjuda mervärde till kunderna – med bättre samarbeten, smartare lösningar och ökad hållbarhet i samhällsbyggandet. För att göra den förflyttning som krävs för att skapa ett mer hållbart samhälle behöver vi samverka, mellan olika sektorer och branscher. Genom partnerskapet kan vi tillsammans göra verklig skillnad, säger Cecilia Granath, vd på Tyréns Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Finnstedt
Andreas Finnstedt, Country Director, Siemens Smart Infrastructure Sverige
Ladda ned bild
Andreas Finnstedt och Cecilia Granath
Andreas Finnstedt, Country Director för Siemens Smart Infrastructure i Sverige och Cecilia Granath, vd Tyréns i Sverige
Ladda ned bild

Länkar

Om Siemens

Siemens AG (Berlin och München) är ett teknikföretag med fokus på industri, infrastruktur, transport och sjukvård. Från mer resurseffektiva fabriker, motståndskraftiga leverantörskedjor och smartare byggnader och elnät, till renare och bekvämare transporter samt avancerad sjukvård, utvecklar företaget teknik med syfte att skapa verkligt värde för kunder och användare. Genom att kombinera den verkliga och den digitala världen ger Siemens sina kunder förutsättningar att transformera sina verksamheter och marknader och hjälper dem att förändra vardagen för miljarder människor. Siemens äger en majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Healthineers, en global ledande medicinteknisk leverantör som formar framtidens hälso- och sjukvård.

Under räkenskapsåret 2023, som avslutades den 30 september 2023, genererade Siemenskoncernen intäkter på 77,8 miljarder euro och ett nettoresultat på 8,5 miljarder euro. Per den 30 september 2023 hade företaget cirka 320 000 medarbetare världen över. Under samma tidsperiod genererade Siemens i Sverige intäkter på 6,9 miljarder kronor och hade cirka 1 500 anställda. Mer information finns på www.siemens.com och www.siemens.se.

Följ Siemens AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Siemens AB

Framgångsrikt pilotprojekt på Väla Centrum bidrar till stabilisering av elnätet och intäkter för fastighetsägaren6.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Sedan maj 2023 har Väla Centrum utanför Helsingborg hjälpt till att balansera det svenska elnätet genom att erbjuda sin förbrukningsflexibilitet på en av Svenska kraftnäts marknader för handel med stödtjänster, FCR-N (Frequency Containment Reserve – Normal). Väla blev den första svenska kommersiella fastigheten att bli godkänd för att göra detta. Förutom att svara mot det ökande behovet av flexibilitet i elnätet finns ekonomiska incitament för fastighetsägaren Skandia Fastigheter, som får intäkter från handeln.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye