Siemens AB

Medina Sundström ny chef för affärsområdet Process Automation på Siemens Digital Industries i Sverige

Dela

Medina Sundström är från och med 1 maj ny chef för affärsområdet Process Automation på Siemens Digital Industries i Sverige.

Medina Sundström
Medina Sundström, Siemens

Medina Sundström är utsedd till ny Sverigechef för affärsområdet Process Automation, som är en del av Siemens Digital Industries. Hon kommer närmast från rollen som Nordic Business Development Manager inom samma verksamhet. Dessförinnan har Medina haft flera roller inom försäljning på Siemens Digital Industries, bland annat som ansvarig för vertikalerna Pharma, Water & Wastewater, Chemical och Food & Beverage i Sverige.

– Jag är otroligt stolt och entusiastisk över att ta över rollen som chef för affärsområdet Process Automation på Siemens Digital Industries i Sverige. Jag ser fram emot att fortsätta driva innovation och digital transformation inom området, och skapa värde för våra kunder och partners med stor fokus på hållbarhet. Tillsammans med det fantastiska teamet är jag helt övertygad om att vi kommer att fortsätta leverera framstående lösningar och stärka vår position som en ledande aktör på marknaden, säger Medina Sundström, ny chef för affärsområdet Process Automation på Siemens Digital Industries i Sverige.

Medina började i sin nya roll den 1 maj 2024.

Kontakter

Siemens AG (Berlin och München) och Siemens AB

Siemens AG (Berlin och München) är ett teknikföretag med fokus på industri, infrastruktur, transport och sjukvård. Från mer resurseffektiva fabriker, motståndskraftiga leverantörskedjor och smartare byggnader och nät, till renare och bekvämare transporter samt avancerad sjukvård, utvecklar företaget teknik medsyfte attskapa verkligt värde för kunder och användare. Genom att kombinera den verkliga och den digitala världen ger Siemens sina kunder möjlighet att transformera sina verksamheter och marknader och hjälper dem att förändra vardagen för miljarder människor. Siemens äger en majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Healthineers, en globalt ledande medicinteknisk leverantör som formar framtidens hälso- och sjukvård. Dessutom har Siemens en minoritetsandel i Siemens Energy, en global ledare inom överföring och generering av elkraft.  

 Under räkenskapsåret 2022, som avslutades den 30 september 2022, genererade Siemenskoncernenintäkter på 72 miljarder euro och ett nettoresultat på 4,4 miljarder euro. Per den 30 september 2022 hade företaget cirka 311 000 anställda över hela världen. Mer information finns påwww.siemens.com. Under samma tidsperiod genererade Siemens i Sverige en omsättning på 6,2 miljarder kronor och hade cirka 1 500 anställda. Mer information finns på www.siemens.se.  

Följ Siemens AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Siemens AB

Siemens och Tyréns ingår partnerskap för hållbar samhällsutveckling25.4.2024 07:32:00 CEST | Pressmeddelande

Siemens och Tyréns har ingått ett partnerskap med syfte att främja hållbar samhällsutveckling. Genom partnerskapet blir Tyréns en del av ekosystemet Siemens Xcelerator - en öppen, digital affärsplattform som sammanför kunder, branschpartners och utvecklare för att tillsammans upptäcka, utbyta och skapa innovativa, hållbara lösningar. Tyréns är den första och hittills enda samhällsbyggnadsaktören på Siemens Xcelerator i Norden.

Framgångsrikt pilotprojekt på Väla Centrum bidrar till stabilisering av elnätet och intäkter för fastighetsägaren6.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Sedan maj 2023 har Väla Centrum utanför Helsingborg hjälpt till att balansera det svenska elnätet genom att erbjuda sin förbrukningsflexibilitet på en av Svenska kraftnäts marknader för handel med stödtjänster, FCR-N (Frequency Containment Reserve – Normal). Väla blev den första svenska kommersiella fastigheten att bli godkänd för att göra detta. Förutom att svara mot det ökande behovet av flexibilitet i elnätet finns ekonomiska incitament för fastighetsägaren Skandia Fastigheter, som får intäkter från handeln.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye