Hyresgästföreningen Region Norrland

Hyresgästföreningen överens med Lulebo om ny hyra

Dela

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Lulebo är klara. Överenskommelsen som nu är påskriven gäller från och med den 1 juli 2024 till den 30 juni 2025 och innebär att hyrorna höjs med 5,45 procent.

Thibault Vautherot, förhandlare
Thibault Vautherot, förhandlare Foto: Lisa Björk

För andra året i rad genomförs hyresförhandlingarna mot bakgrund av stora kostnadsökningar och ekonomisk kris i hela landet. I slutändan är det lokala förutsättningar som avgör och lokala parter som måste komma överens.

– Vi vill alltid se så låga höjningar som överhuvudtaget är möjligt och jag är trygg med att vi gjort allt vi kunnat för att hålla nere den här hyreshöjningen. Vi har haft en bra dialog med Lulebo, som även de har visat god förståelse för hyresgästernas situation, säger Hyresgästföreningens förhandlare Thibault Vautherot.

Lulebo yrkade ursprungligen på en hyreshöjning med 10,67 procent.


För mer information:
Thibault Vautherot, förhandlare, 073-849 18 54

Kontakter

Bilder

Thibault Vautherot, förhandlare
Thibault Vautherot, förhandlare
Ladda ned bild

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye