Trafikverket

Trafikverket rustar för ökat resande under Eurovision Song Contest

Dela

Under Eurovision Song Contest kommer trycket på Trafikverkets anläggning, främst järnväg, att vara högt. För att säkerställa att trafiken kan rulla pågår just nu intensiva förberedelser.

Trafikverkets uppdrag är att säkerställa att transportsystemet på statliga vägar och järnvägar fungerar. Det gäller både i vardagen och i samband med evenemang, som Eurovision Song Contest.

Många resenärer förväntas resa med tåg till Hyllie och Malmö arena där tävlingen i år äger rum. Det ställer höga krav på att anläggningen kan användas som planerat.

- Vi har samordnat och flyttat flera planerade arbeten under veckan. Ett underhållsarbete på järnvägen ligger kvar men det kommer inte påverka persontrafiken. I övrigt har vi inga planerade arbeten igång, säger Anna Wildt-Persson, regional direktör på Trafikverket i Södra Regionen.

Trafikverket deltar i den aktörsgemensamma samverkan kring säkerhet och trygghet under ledning av Malmö stad och Polisen för att bidra till ett säkert arrangemang.

- Samverkan är viktig här. Men tittar man på bara vår verksamhet så kommer vi ha en hög beredskap för att snabb kunna agera för att säkra framkomligheten, säger Anna Wildt-Persson.

Resan kan ta längre tid än normalt

Under veckan förväntas mycket folk vara i rörelse i och runt Malmö.

- Det kommer att ta längre tid att ta sig fram än vanligt. Det gäller både i tåg- och vägtrafiken. Så vi vill uppmana dem som ska ge sig ut att ta god tid på sig, säger Anna Wildt-Persson.

För att göra det lätt för ovana resenärer kommer skyltningen på perrongerna att förtydligas.

- Det ska tydliga framgå vilka tåg som går till Malmö arena. Det är en liten service som kan göra stor skillnad. I övrigt hänvisar vi till trafikinformationen på vår hemsida för att hålla sig uppdaterad om eventuella störningar, säger Anna Wildt-Persson.

Ballongförbud

Trafikverket vill också påminna resenärer om att följa det förbud som finns mot ballonger på stationerna i Hyllie, Triangeln och Malmö C.

- Om en heliumballong sliter sig och fastnar i en av kontaktledningarna kan det få stora konsekvenser och leda till kortslutning. Det kan ta lång tid att lösa och under tiden behöver trafiken stå stilla, vilket vi såklart vill undvika, säger Anna Wildt-Persson.

Kontakter

Anna Wildt-PerssonDirektör Södra regionen Trafikverket

Tel:0101236072

Bilder

Anna Wildt-Persson, regional direktör på Trafikverket i Södra Regionen.
Anna Wildt-Persson, regional direktör på Trafikverket i Södra Regionen.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Här påverkas stockholmstrafiken mest i sommar – många arbeten när färre reser13.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under sommaren när många är lediga genomförs flera större trafikpåverkande arbeten i regionen för att förbättra framkomlighet och trafiksäkerhet för stockholmstrafikanterna. För att ge trafikanter en helhetsbild över trafiksituationen samverkar Trafikverket, Stockholms stad, Region Stockholm, Nacka kommun och Sundbybergs stad och presenterar de arbeten som har störst trafikpåverkan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye