Ticket

Få försmak på sommaren utan trängsel – här hittar du de autentiska spanska pärlorna

Dela

Spanien har under de senaste åren varit ohotad etta som favoritdestination bland svenskar – och så även 2024. Siffror från resebyrån Tickets SIFO-undersökning visar på att allra flest (15 procent) väljer Spanien som det land de helst vill besöka 2024. Resmål som Mallorca, Malaga och Gran Canaria är klassiker som är populära år efter år. Om man vill besöka mer outforskade resmål är Estepona, Cadiz och San Sebastian guldkorn att upptäcka

Vacker strand i Cadiz
Vacker strand i Cadiz

– Trendbrottet efter pandemin håller i sig – vi blickar mot trygga, välbekanta destinationer där Spanien ligger extra varmt om svenskarnas hjärtan. Dock ser vi att det börjar väckas en upptäckarlust att utforska nytt under 2024. Det handlar inte om risktagande eller långväga resor, vi prioriterar fortfarande trygghet och smidighet. Men vi börjar försiktigt snegla bortom de mest klassiska destinationerna. Då har Spanien mycket att erbjuda, där det trygga möter oupptäckta guldkorn, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

San Sebastian, Estepona och Cadiz är alla destinationer som inte hörs och syns mest, men som har mycket att erbjuda för den som är på jakt efter en genuin atmosfär.

– När vi pratar om Andalusien tänker de flesta på Malaga, Marbella och Sevilla. Härliga destinationer, men det finns mer att upptäcka än så! Är du sugen på en genuin andalusisk kuststad så är Cadiz något för dig -  Europas äldsta stad. Närmsta flygplats ligger i grannstaden Jerez, cirka 4 mil från Cadiz med goda transporter. Dessa 4 mil har bidragit till att spanjorerna till stor del får ha Cadiz för sig själva, men staden är väl värd en omväg. Här ligger kritvita stränder på rad intill kristallklart vatten. Strosa runt bland mysiga gränder och restaurangtäta torg med autentisk mat långt ifrån turistfällor. Staden är särskilt känd för sin fisk och skaldjur, alltid pinfärskt direkt från hamnen, tipsar Sofia Eddelid.

Andra städer att besöka för den som önskar variation från charterklassikerna är San Sebastian och Estepona. Estepona har fått behålla sin andalusiska charm, där du kan avnjuta kilometerlånga stränder, promenera på bilfria gator och utforska smala gränder med vitkalkade hus och blommande balkonger. För den matnördiga är San Sebastian destinationen för dig.

– San Sebastian är ett matmecka med en stor mängs högklassiga stjärnkrogar på liten yta. Vill du ha variation till fine dining ska du rikta in dig på pinxtos, vilket är baskiska tapas. I San Sebastian hoppar man mellan pintxos-ställen, avnjuter smårätter över bardisken och sväljer ner med en zurito – ett litet dricksglas med öl. Bilbao, där närmsta flygplatsen ligger, är en av de spanska destinationer som ökat i popularitet, och tagit sig in på årets topplista. Passa på att besöka San Sebastian under våren, då är det vanligtivs lägre tryck än under sommaren och bättre priser, säger Sofia Eddelid.

Vårens mest populära resor inom Spanien

  1. Malaga (1)
  2. Mallorca (3)
  3. Alicante (2)
  4. Barcelona (5)
  5. Gran Canaria (4)
  6. Teneriffa (6)
  7. Madrid (8)
  8. Fuerteventura (10)
  9. Bilbao (NY)
  10. Valencia (NY)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Cadiz
Cadiz
Ladda ned bild
Pintxos i San Sebastian
Pintxos i San Sebastian
Ladda ned bild
Estepona
Estepona
Ladda ned bild

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Ökat resande under lågsäsong – svenskarna blickar bortom sommarresorna13.5.2024 10:23:16 CEST | Pressmeddelande

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på semester i år, jämfört med de 48 procent som gjorde en utlandsresa förra året. I år är det dock 38 procent som tänker förlägga semesterresan under sommaren, jämfört med 43 procent förra året och 56 procent innan pandemin, enligt resebyrån Tickets senaste SIFO-undersökning. Detta tyder på ett ökat resande utanför högsäsong, och visar på en pågående trend att i större grad sprida ut resandet över året.

Riksbankens räntebesked – startskott för ökat resande8.5.2024 09:53:29 CEST | Pressmeddelande

Det ekonomiska läget har styrt resmönstret och haft inverkan på svenskarnas resebeteenden de senaste åren. I och med dagens besked om räntesänkning från Riksbanken öppnas dörren för ökat resande då mer än en tredjedel av svenskarna uppger att de höjda boräntorna påverkat deras semesterresande och 43 procent svarar att en förändrad ekonomi skulle få dem att göra fler utlandsresor under 2024, enligt resebyrån Tickets senaste SIFO-undersökning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye